Umrla še druga žrtev napadalca v hrvaškem centru za socialno delo, 35-letni pravnik žal podlegel poškodbam

0

V osiješki bolnišnici je danes umrl 35-letni pravnik, ki ga je pred desetimi dnevi v centru za socialno delo v Đakovu ustrelil 61-letni moški. Napadalec je ustrelil tudi njegovo 50-letno kolegico, socialno delavko, ki je umrla na kraju dogodka. Osumljenec Andrija Drežnjak je v priporu.

Kljub intenzivnemu zdravljenju je 35-letnik danes podlegel poškodbam, so sporočili iz kliničnega centra v Osijeku. Bil je huje ranjen, saj ga je napadalec ustrelil v glavo. Storilec je po napadu pobegnil, a so ga policisti nekaj ur po zločinu prijeli nedaleč od Đakova.

Ko so ga prijeli, so mu ob pištoli zasegli tudi potni list in približno 10.000 kun (1350 evrov) gotovine. Nameraval naj bi namreč pobegniti v sosednjo Bosno in Hercegovino. Osumljenec ima poleg hrvaškega tudi državljanstvo BiH.

Hrvaški mediji so poročali, da se je Drežnjak pred časom zdravil v psihiatrični ustanovi in da gre za agresivno osebo, ki je pogosto pod vplivom alkohola.

Po umoru socialne delavke so začasno odstavili šefa policije v Đakovu in pristojnega policista zaradi napak in suma hude kršitve službene dolžnosti. Postopek so sprožili še proti dvema policistoma iz Đakova. Umorjena naj bi dva meseca pred napadom uradno opozorila policijo, da se osumljeni za umor obnaša vse bolj nasilno in da namerava nabaviti pištolo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen