Tek po planiški letalnici letos še bolj prestižen

0

V dolino pod Poncami se 14. septembra sedmič vrača tekaški praznik Red Bull 400. Tek od vznožja do vrha letalnice bratov Gorišek je postal tradicionalen in del družbe tekmovanj pod tem imenom, ki se odvijajo po vsem svetu. Letos je tek v Planici tudi finalno tekmovanje novega izziva štirih lokacij – 4TITUDE, so sporočili prireditelji.

Po vsem svetu bo letos kar 20 tekem Red Bull 400, organizatorji pa na njih skupaj pričakujejo več kot 20.000 tekačev. Za najbolj zagrete so pripravili tudi serijo štirih lokacij – izziv 4TITUDE, kjer bosta okronana tudi skupna zmagovalca v ženski in moški kategoriji. Planiško tekmovanje bo tudi finale te serije, za tekmovalci pa sta že prvi dve preizkušnji, v italijanski dolini Fiemme in nemškem Titisee-Neustadtu.

Na obeh je bil povsem pri vrhu tudi Slovenec Luka Kovačič, zmagovalec zadnjih dveh tekem v Planici ter tudi edini Slovenec, ki mu je v Planici uspelo zmagati. V Italiji je bil drugi, v Nemčiji pa tretji. V skupnem seštevku serije 4TITUDE je trenutno na drugem mestu, pred domačim finalom pa ga čaka še dirka v Bischofshofnu. V Planici je Kovačič lani kot prvi tekel pod petimi minutami, letos pa bo ta rezultat zagotovo poskušal še izboljšati in planiško zmago domov odnesti še tretjič.

V Planici tekmovanja Red Bull 400 pripravljajo že od leta 2012, gosti pa jih letalnica bratov Gorišek. Gre za tekmovanje, kjer se le peščica pride borit prav za zmago, ostalih tisoč in več pa se spopade z izzivom doseči vrh ali pa izboljšati svoj prejšnji rezultat. Tekmuje se v kategoriji posameznikov, štafet ali poklicnih štafet. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen