Tablica čokolade Wonka in zlata vstopnica prodani za slabih 16.000 funtov

0

Tablica čokolade Wonka in zlata vstopnica iz filma Willy Wonka in tovarna čokolade (1971) v režiji Mela Stuarta sta bili na dražbi avkcijske hiše Catherine Southon Auctioneers & Valuers prodani za 15.808 britanskih funtov. Čokolada, ki je pravzaprav iz kartona, je bila sprva last igralke Julie Dawn Cole, ki je v filmu nastopila v vlogi Veruce Salt.

Julie Dawn Cole je tablico čokolade in zlato vstopnico za obisk tovarne čokolade Willyja Wonke pred 48 leti podarila prijateljici Lindi Carr, ki jo je dala na dražbo skupaj s fotografijo igralke. V avkcijski hiši so pričakovali, da bodo za predmete iz filma iztržili okoli 12.000 funtov, na koncu pa so bili prodani za 15.808 funtov, poroča britanski BBC.

V filmu, nastalem po literarni predlogi Roalda Dahla, deklica Veruca Salt v ovoju čokolade Wonka odkrije zlato vstopnico po tem, ko njen premožni oče zadolži svoje uslužbence, da odprejo na tisoče čokolad, da bi za njegovo hčer odkrili eno od petih vstopnic, ki so srečnežem odprle vrata v Wonkovo tovarno. Med njimi je tudi reven, dobrosrčen deček Čarli, ki ob drugih štirih razvajenih in domišljavih mladih obiskovalcih najbolj očara Wonko. Tega je v filmu iz leta 1971 igral Gene Wilder.

Knjiga Čarli in tovarna čokolade je doživela več priredb. Po že omenjeni klasiki je bila med gledalci dobro sprejeta filmska priredba iz leta 2005 v režiji Tima Burtona, v kateri je lastnika tovarne igral Johnny Depp. Med drugim je bil Wonkov svet že predstavljen kot muzikal in video igra, lani pa je Netflix naznanil, da bodo Dahlovi literarni junaki, med njimi tudi Čarli in Willy Wonka, zaživeli v animiranih produkcijah za male ekrane. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen