Ta zaporna kazen ne bo kratka: Mehiški kralj mamil El Chapo (Kratki) pričakovano obsojen na dosmrtni zapor

0

Ameriški zvezni sodnik Brian Cogan je v Brooklynu nekdanjemu mehiškemu kralju mamil Joaquinu “El Chapu” Guzmanu zaradi tihotapljenja mamil v ZDA izrekel dosmrtno zaporno kazen. Ameriška porota je 62-letnega El Chapa spoznala za krivega že februarja letos.

PREBERITE ŠE TOSenator Ted Cruz ponovno predstavil “El Chapo Act”: Naj Guzman plača za zid na ameriško-mehiški meji!

Nekdanjega vodjo mamilarskega kartela Sinaloa je Mehika izročila ZDA, potem ko je dvakrat pobegnil iz zapora. Mehika ga je izročila, ko je dobila zagotovilo, da ZDA ne bodo zahtevale smrtne kazni. Porota ga je po odmevnem sodnem procesu spoznala za krivega za zločine, za katere je dosmrtni zapor po zakonu najmanjša možna kazen. Sodnik Cogan tako ni niti mogel sprejeti drugačne sodbe.

Guzmanovi odvetniki so ob izreku sodbe zaprosili za novo sojenje, saj trdijo, da mu je bila zanikana pravica do poštenega sojenja, ker so porotniki spremljali medijska poročila o primeru. Pritožili so se tudi nad razmerami v newyorškem zaporu.

Sodnik je zahtevo za novo sojenje zavrnil. Guzmana bodo premestili v zapor z maksimalno varnostjo v Florenceu v Koloradu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen