Samsung prodajo prepogljivih mobilnikov napovedal za september

0

Korejski tehnološki velikan Samsung je danes napovedal, da bo prodaja njegovih novih pametnih telefonov s prepogljivim zaslonom Samsung Galaxy Fold stekla septembra. Za ta korak se je odločil kljub opozorilom analitikov, da bo trgovinski spor med Južno Korejo in Japonsko ogrozil dobavo Samsungovih aparatov.

Samsung je nameraval pametne telefone s prepogljivim zaslonom na trg lansirati že aprila, a je ta rok pozneje zaradi težav z zasloni preklical. Testni uporabniki so namreč poročali, da se jim je zaslon zlomil že po nekaj dneh uporabe. Galaxy Fold je zato potreboval dodatne izboljšave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Južnokorejski proizvajalec pametnih telefonov je zdaj pojasnil, da jim je uspelo poskrbeti za znaten napredek.

Galaxy Fold bo šel v prodajo septembra, in to kljub trgovinskemu sporu med Južno Korejo in Japonsko. Tokio je namreč ta mesec vodilnim južnokorejskim proizvajalcem elektronike in pametnih telefonov, med njimi Samsungu, omejil prodajo več ključnih materialov. Za ta korak se je odločil, potem ko je južnokorejsko sodišče japonskim podjetjem, ki so se med drugo svetovno vojno posluževala prisilne delovne sile, naložilo plačilo odškodnine korejskim žrtvam.

Na to se je sicer že odzvala mednarodna javnost, ki jo skrbi, da bi prekinitev dobavne verige lahko prinesla zvišanje cen za potrošnike na svetovni ravni.

Samsung je sicer Galaxy Fold v želji, da bi z njim oživil sektor, ki išče nove inovacije, razvijal osem let. Tehnološka podjetja so že pod pritiskom šibkejših gospodarskih obetov, posebej proizvajalci čipov pa že čutijo ohlajanje povpraševanja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen