Primož Peterka v Slovenijo privabil mlade kitajske skakalke

0

Nekdanji slovenski skakalni šampion Primož Peterka je nov poklicni izziv našel na Kitajskem, danes piše Sportal. Štiridesetletnik je namreč sklenil sodelovanje s kitajsko provinco Zhejiang na vzhodu Kitajske in prevzel delo z mlajšimi dekleti, ki se bodo šele podala v smučarske skoke. Z njimi bo delal vsaj tri leta.

Peterka je skupaj z Jelkom Grosem in Bojanom Joštom pred časom odpotoval v Hangzhou, kjer ima sedež tudi velikan Alibaba, in skupaj so s kitajskimi dekleti opravili testiranja. Večina se je ukvarjala z odbojko ali bila vpeta v kakšen drug šport, za smučarske skoke pa dekleta, stara od 13 do 17 let, še niso slišala.

Skupaj so izbrali 15 deklet, 14 jih je zdaj na pripravah v Sloveniji. Načrt je, da bodo dekleta živela in trenirala pri nas, dvakrat na leto pa obiskala svoje družine na Kitajskem.

“Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli,” je za Sportal dejal slovenski skakalni šampion in dodal: “Dekleta so zelo skočna in so vse presenetila. Tudi na snegu se znajdejo, pa čeprav so ga v Planici v petek zjutraj šele prvič videla.”

“Nastanjeni smo v Kranjski Gori, v prihodnje pa se bomo preselili v hišo v Podkorenu. Pogoji za trening so v Planici najboljši. Boljših, kot jih imamo pri nas, ni. Cilji so visoki, o njih pa ne bi zdaj govoril,” je še dejal Peterka, ki mu bosta pri delu v pomoč nekdanja skakalca Andraž Pograjc in njegova sestra Manja.

Kitajska bo sicer naslednja gostiteljica zimskih olimpijskih iger. Leta 2022 bodo namreč zimski olimpijski boji v olimpijskem mestu Pekingu, ki je poletne igre gostil leta 2008. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen