Pahor podpisal ukaz o imenovanju Simona Savskega za namestnika predsednika KPK

0

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju Simona Savskega za novega namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Ukaz predsednika bo objavljen v današnjem uradnem listu, Savski pa bo petletni mandat nastopil 1. avgusta.

Savski s svojimi strokovnimi in vodstvenimi izkušnjami, s svojim dosedanjim delom in izkazanim poznavanjem poslanstva KPK izpolnjuje visoke strokovne kriterije za uspešno opravljanje te funkcije, so zapisali v uradu predsednika republike.

Ob tem so dodali, da je Pahor ukaz o njegovem imenovanju podpisal po pogovoru z izbirno komisijo, preučitvi njenega poročila, opravljenih razgovorih s kandidati in po javni predstavitvi Simona Savskega kot kandidata za to funkcijo.

Z imenovanjem Savskega za namestnika predsednika bo senat protikorupcijske komisije opravljal svoje delo v polni sestavi. Predsednik republike pa “izraža pričakovanje najširše javnosti, da se bo KPK uspešno posvetila njenemu glavnemu poslanstvu, preprečevanju korupcije in v skladu s svojimi zakonskimi pristojnostmi pripomogla k njeni postopni odpravi,” so še navedli v predsednikovem uradu.

Izbirna komisija je sicer na seznam uvrstila štiri kandidate. Zorana Dimovića, Rajka Geriča in Jurčka Žmauca je ocenila kot primerne, Savskega pa kot zelo primernega. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen