Ob začetku sezone dopustov zastoji na avtocestah, na mejnih prehodih čakalne dobe

0

Prvi konec tedna v juliju, ko se je z začetkom poletnih počitnic v veliko državah začela sezona dopustov, na slovenskih cestah ponekod nastajajo zastoji, posebej na zahodni ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti. Čakalne dobe so na mejnih prehodih z Italijo in Hrvaško.

Zaradi del je na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami v smeri proti Celju zastoj dolg štiri kilometre, potovalni čas se podaljša za dobre pol ure. Na isti avtocesti je zastoj pred prehodom Šentilj proti Avstriji ter pred Slovenskimi Konjicami v smeri proti Mariboru, kjer je kolona dolga kilometer.

Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Dolg je pol kilometra. Zastoj, dolg kilometer, je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje v smeri proti Hrvaški. Zastoji so še na cestah Lucija-mejni prehod Sečovlje, Izola-Strunjan, Koper-Šmarje-mejni prehod Dragonja in Starod-mejni prehod Starod.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Sočerga, Jelšane in Gruškovje.

V nedeljo bo predvidoma od polnoči do 12. ure zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice proti Mariboru. Obvoz bo urejen po regionalni cesti Celje center-Vojnik-Slovenske Konjice. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen