Nekoč po gozdovih, danes sredi Kongresnega trga

Komunisti, revolucionarji in somišljeniki teh zadrtih zločincev bodo imeli 4. julija sredi Ljubljane miting pod zločinskim simbolom – rdečo zvezdo.

0

Piše: Davorin Kopše

V Ljubljani se nam letos še enkrat obeta komunistična parada pod naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”.

Rdečo zvezdo so si vzeli za svoj simbol. Pod njo so snovali zločine, pod njo so izvajali zločine in pod njo so zločinsko vladali. Tako bi lahko strnili razloge zakaj bi moral sleherni zaveden Slovenec prireditev obsoditi. Namesto tega mnogi prireditev podpirajo. Za obsodbo po moji oceni obstajajo nekateri temeljni razlogi:

  • Zavezanost k zavzetemu gojenju zatiranja naroda in posameznikov
  • Zaslepljenost zaradi dolgotrajnega pohabljanja možganov Slovencev z ideologijo
  • Želja po nasprotovanju normalizaciji – nekakšen slovenski »inat«

Prireditev je krepitev navedenega in je pri nekaterih že prerasla v psihozo.

Prireditve ne bi smelo biti, ker:

  • Rdeča zvezda zaradi zgodovinske vloge od časa boljševizma dalje razdvaja in neti zločine
  • Zaradi pod rdečo zvezdo padlih nedolžnih žrtev in mnogih drugih zločinov prireditev močno žali čustva svobodomislecih
  • V prvih vrstah sedijo že večkrat evidentirani antislovenci.

Prireditev poteka vsako leto vizavi t.i. spomenika žrtvam vseh vojn. Postavlja se mi vprašanje kaj je farsa, spomenik ali prireditev. Upam, da le prireditev! Za spomenik namreč želim verjeti, da je bil postavljen z dobrimi nameni, čeprav to ni dovolj, kot vemo.

Svetlana Makarovič naj bi se s koncerti zavzela za rdečo zvezdo po zahtevi desnice v DZ, da naj se rdeča zvezda kot simbol totalitarizma prepove. To je izjavila sama Svetlana Makarovič. Ni to dovolj trden dokaz, da brani totalitarizem, ki se mu reče komunizem? Seveda je, zato bi morala biti prepovedana tako zvezda kot simbol, kot tudi prireditev, ki ta simbol slavi. Po tej ugotovitvi vsa ostala pojasnila, ki zagotavljajo, da je rdeča zvezda nekaj pozitivnega, padejo. Med drugim je omenjena gospa izjavila naslednje: “Zame ne pomeni Severne Koreje ali Udbe, ampak simbol svobode, enotnosti, bratstva, upora proti zlu, fašizmu, sovraštvu, proti ščuvanju ljudstva proti vsemu drugačnemu, kot so trenutno begunci.” Zgoraj napisana njena lastna izjava o nasprotovanju razglasitve rdeče zvezde kot totalitarnega simbola jo prepričljivo demantira.

Ideja o rdeči zvezdi naj bi bila svobodna družba. Za koga pa? Za t.i. zmagovalce? Napredna in demokratična družba ima nalogo, da zagotavlja mir in svobodo vsem, ne le tistim, ki hodijo na Svetlanine koncerte.

Nekoč so na partizanskih mitingih, ki so jih v imenu revolucije vodili politkomisarji, pod krošnjami dreves utrjevali svojo zločinsko misel in šuntali k zločinu, danes to počnejo sredi Ljubljane.

Slovenski narod si je ob osamosvojitvi pisal in napisal sodbo sam. Žal se kot veliko drugih sodb tudi ta v Sloveniji ne upošteva. Upam, da bo naslednja kaplja čez rob dovolj, da bo tudi ta jez padel.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen