Imajo upokojenci danes res razlog za smeh? Mercator jim s projektom “Sosed sosedu sosed” pomaga lajšati eksistenčne težave!

7

Statistični urad navaja, da v Sloveniji danes kar 268.000 ljudi živi pod pragom revščine, med njimi je kar 89.000 upokojencev. Ob tem je zaskrbljujoče, da revščina veliko bolj ogroža upokojenke, saj jih pod pragom revščine živi kar 60.000. Upokojenci so se še posebej razveselili danes nakazanega letnega dodatka.

Višina letnega dodatka je odvisna od višine njihove pokojnine; tisti z najvišjo pokojnino bodo prejeli 127 evrov, tisti z najnižjo pa 437 evrov. Državna pokojninska blagajna bo tako danes lažja za 136 milijonov evrov. Četudi je letni dodatek tradicionalno namenjen dopustovanju, pa si številni slovenski upokojenci dopusta že leta ne morejo privoščiti. Mnogi bodo zato letni dodatek namenili za nakup osnovnih življenjskih potrebščin ali za poplačilo položnic. Na srečo je v Sloveniji izredno dobro razvita solidarnostna veriga, saj posameznikom v stiski pomagajo številne organizacije in podjetja. Med njimi je tudi največji slovenski trgovec Mercator.

Mercator že leta izvaja projekt ‘Sosed sosedu sosed’, znotraj katerega v preko 140 prodajalnah na določene dneve zbirajo potrebščine in izdelke za družine ter posameznike v stiski. Vedno večja solidarnost Slovencev jih vedno znova preseneča. V Mercatorju so v minulem letu v projektu ‘Sosed sosedu sosed’ skupaj z Rdečim križem zbrali več kot 46.000 izdelkov. »V Mercatorju letno podpremo preko 750 različnih projektov in sodelujemo tudi s številnimi humanitarnimi organizacijami. Tako bo tudi v prihodnje«, poudarja predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki dodaja, da »so dobrodelne in družbeno koristne akcije, ki jih izvedemo skupaj, torej Mercator v sodelovanju s partnerji in s kupci, najbolje sprejete in zato dolgoročno uspešne.«. V Mercatorju dodajajo, da se zavedajo svoje vpetosti v družbeno okolje v katerem delujejo, zato bodo tudi v prihodnje podprli številne humanitarne, kulturne, izobraževalne in športne projekte.

Št. komentarjev: 7
 1. Marta pravi

  Pohvalno! V Mercatorju že od nekdaj rada kupujem, sedaj sem še bolj njihova.

 2. Miha pravi

  Slovenska država pač ne razmišlja o slovenskih upokojencih! Še dobro da so tu človekoljubne organizacije in družbeno ozaveščena podjetja kot je Mercator.

  1. Re gornjemu pravi

   Upokojencem ni do smeha, odkar je bil sprejet zujf.

   1. Repincl pravi

    To pa je sprejela jajotova vlada.

 3. Lado pravi

  Dober in potreben Mercatorjev projekt.

 4. muco pravi

  ……da mećkator ni neka zmaga, je verjetno jasno že precej “curam”…. dragi so ko svije, gamad croatarska….

 5. linke pravi

  nabijem nekam ta mercator raje naj cene malo znižajo .

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen