Zaradi praznika v nekaterih državah močno povečan promet na slovenskih cestah

0

Zaradi praznika v nekaterih bližnjih državah je močno povečan promet od meje z Avstrijo proti slovenski obali in mejnim prehodom s Hrvaško. Dolgi zastoji so na primorski, gorenjski in štajerski avtocesti, čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Sočerga, Jelšane in Dobovec.

Na primorski avtocesti je zastoj nastal pred zaporo med razcepom Nanos in priključkom Senožeče proti Kopru, potovalni čas se po podatkih prometnoinformacijskega centra podaljša za 45 do 50 minut. Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti med priključkom Brnik in razcepom Koseze proti Ljubljani, tam se potovalni čas podaljša za 30 do 35 minut.

Gneča je tudi na štajerski avtocesti med priključkom Blagovica in razcepom Zadobrova proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 20 do 25 minut. Prav tako je zastoj nastal na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Na Gruškovju sicer osebna vozila za izstop iz države čakajo dve uri in pol, na mejnem prehodu Dobovec eno uro, na mejnem prehodu Jelšane pa pol ure. Za vstop v državo je polurna čakalna doba na mejnih prehodih Sočerga, Jelšane in Dragonja.

V Katoliški cerkvi namreč danes obeležujejo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi oz. telovo, ki je med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan. Ker bodo imeli mnogi podaljšan konec tedna, se to pozna tudi na slovenskih cestah.

Danes popoldne pričakujejo tudi povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo. Močno povečan promet v obratni smeri pričakujejo v nedeljo popoldne. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen