Tragičen začetek prireditve ‘Skok v poletje’: v zgodnjih jutranjih urah v Velenjskem jezeru utonil moški

0

V Velenjskem jezeru je ponoči utonil 22-letni fant, so pojasnili na celjski policijski upravi. Okoli 2.25 je šla oseba plavat, nato pa se ni vrnila na plažo ob jezeru. Posredovali so velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe. Ti so preiskali območje in našli fanta, ki ni več kazal znakov življenja.

Okoliščine dogodka zdaj preiskujejo pristojne službe. Prve ugotovitve kažejo, da ne gre za nasilno dejanje, je za STA povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin in dodala, da bo natančen vzrok smrti pokazala odrejena sanitarna obdukcija.

Potrdila je, da naj bi se 22-letni fant, ki je bil v družbi ob jezeru, ponoči odločil, da bo zaplaval. Ker se nato ni več vrnil iz vode, so prijatelji o tem obvestili policijo. Posredovali so tudi velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe, ki so fanta našli okoli 4. ure, ko ni več kazal znakov življenja.

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so medtem sporočili, da zaradi nočnega tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen