Grozljiv padec britanskega kolesarskega zvezdnika Froomea: zlomil si je desno stegnenico, komolec in nekaj reber!

0

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome si je pri grozljivem padcu, na treningu pred 4. etapo kriterija Dauphine je z veliko hitrostjo priletel v zid, zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, so sporočili iz njegove ekipe Ineos. Štiriintridesetletnik, štirikratni zmagovalec francoske pentlje, je moral odpovedati tudi nastop na Touru.

Zdravnik njegovega moštva Richard Usher je v izjavi za javnost dejal, da so Frooma nemudoma po nesreči odpeljali v bolnišnico v Roannu, kjer so potrdili, da ima številne resne poškodbe, med njimi zlomljeno desno stegnenico in desni komolec.

“Ob tem ima tudi zlomljena rebra. Zdaj ga bodo s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico v St. Etiennu na nadaljnje zdravljenje,” je dejal Usher.

Šef moštva Dave Brailsford pa je poudaril, da je zdaj prioriteta ekipe zagotoviti, da “Chris prejme najboljšo možno zdravniško oskrbo, nato pa čim hitreje okreva”.

Brailsford je dodal, da je štirikratni zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Tour de Francea, trdo garal v pripravah na letošnjo francosko pentljo: “Chris je neverjetno trdo garal, da se je vrnil v fantastično formo, bil je na dobri poti za Tour, ki ga bo moral zdaj, žal, izpustiti.”

“Čeprav se zavedamo in poznamo tveganja, ki jih prinaša naš šport, pa je vedno zelo travmatično, ko kolesar pade in se poškoduje. Ena od vrlin, ki krasijo Chrisa, je, mentalna trdnost, pa tudi odpornost – podpirali ga bomo skozi okrevanje in mu pomagali uresničiti nadaljnje cilje in ambicije,” je dejal Brailsford.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen