Dvojna sramota: Upravno sodišče kar dve leti reševalo primer lustriranega Thompsona, uradniški zmazek UE Maribor pa je odobrila sedanja ministrica Ksenija Klampfer

17

Zunanji oddelek upravnega sodišča v Mariboru je ugodil tožbi organizatorja koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona in odločbo Upravne enote Maribor, s katero je bil koncert maja 2017 prepovedan, odpravilo. Zadevo je vrnilo upravni enoti v ponovni postopek, so danes sporočili z upravnega sodišča. Spomnimo: leta 2017 je bila na čelu UE Maribor, sedanja ministrica za delo, družino in socialne zadeve Ksenija Klampfer.

Organizator takratnega koncerta Milan Trol je na vprašanje, ali bo zahteval odškodnino, odgovoril: “Če že, potem se bo najprej zgodilo to, kar bi se lahko zgodilo že meseca maja 2017 v Mariboru, pa so si tako takratna oblast kot tudi vse pristojne institucije tedaj dovolile nezakonito prepovedati glasbeni koncert, brez vsakršne verodostojne podlage …!”

Upravno sodišče je navedlo, da je bil podlaga za izdajo izpodbijane odločbe prvi odstavek 6. člena zakona o javnih zbiranjih. Ta določa, da je prepovedano organizirati shode oziroma prireditve z namenom, da bi se na njih izvrševala kazniva dejanja oziroma da bi se pozivalo k izvrševanju kaznivih dejanj ali z namenom povzročanja nasilja, motenja javnega reda in miru oziroma oviranja javnega prometa. Po tem odstavku mora torej že ob samem organiziranju shoda ali prireditve obstajati namen organizatorja organizirati takšen shod ali prireditev, na kateri bi se izvrševala kazniva dejanja ali pozivalo k izvrševanju kaznivih dejanj, so zapisali na sodišču.

Sodišče je presodilo, da je organizator storil vse potrebno, da bi se vsakršno povzročanje nasilja, motenje javnega reda in miru oziroma izvrševanje kaznivih dejanj preprečilo, ko je pravočasno prijavil prireditev. Predložil pa je tudi načrt varovanja za javno prireditev, oceno stopnje tveganja, načrt dela rediteljev, red in pravila na javni prireditvi ter načrt izvajanja zdravstvenega varstva na prireditvi.

Poleg tega je po navedbi sodišča organizator koncerta sklenil pogodbo s policijo o dodatnem varovanju in objavil obvestilo obiskovalcem koncerta, da bo vstop obiskovalcev kontroliran tako, da bo strogo prepovedan vnos stvari in predmetov, razni sporni napisi, znaki na oblačilih, ki bi lahko potencialno vzbujali nestrpnost, sovražni govor ali razne provokacije.

Organizator je v postopku predložil dokazilo, iz katerega je razvidno, da je podjetje Eventim kot edini ponudnik vstopnic za omenjeni koncert prodalo 1148 vstopnic. Samo 28 vstopnic je bilo prodanih v tujih državah, pa še te je imel organizator pod popolnim nadzorom. Iz izpisa strukture obiskovalcev oziroma kupcev vstopnic namreč izhaja, da je bilo v tujini prodanih sedem vstopnic na Hrvaškem, 19 v Avstriji in dve v Srbiji, so navedli na sodišču.

Upravna enota Maribor bo v ponovnem postopku odločala o pripravi javne prireditve v skladu z napotki, ki izhajajo iz sodne odločbe, so dodali.

Upravna enota Maribor je sredi maja 2017 ugodila predlogu Policijske uprave (PU) Maribor in prepovedala koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkoviča – Thompsona v Festivalni dvorani Lent v Mariboru, ki je bil načrtovan za 20. maj 2017. Policija je izrek prepovedi dogodka predlagala, ker so informacije, ki so jih imeli, kazale na povečano varnostno tveganje. Po njihovi presoji je bila utemeljena verjetnost, da bi se koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti tega glasbenika prepovedani, oziroma da se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci s Hrvaške. (sta/ured)

Št. komentarjev: 17
 1. raft pravi

  Če se lahko srbi in bosanci derejo po naših dvoranah se naj pa še kockasti.

  1. mirror pravi

   Tako je!

 2. Narim pravi

  Jooooj, kaj se sekiram.

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Tako je. Bratsko so si razdelil odre po slovenistanu.
  jojkoliki je moj…. od cipele broj
  boditevcvetju

 4. bruh pravi

  že takrat smo napisali, da je šlo za le še eno mafijsko/politićno ZLORABO slovenistanskega sodstva in državnih organov s strani zločinske in nestrpne kućanove smrdeče rdeče mafijske bande….nić novega…tako, da..ajd… ….veliko bolj sporni in ogabni ter divje nestrpni so recimo zagovorniki komunističnih zločincev lajbahovići, ali pa stara sterilna, kosmata in smrdeća makaropićka, katero naši levičarski smrdeči jugopra sci in jugosvi nje tako radi oblizujejo …ajd.

  ajd…tako, da nič novega pod sistemsko mafijskim in nestrpnim smrdečim ideološko enoumnim krvavordečim slovenistanskim nebom…ajd..

 5. Pubec pravi

  Grozna sramota,če kockastemu galamiču nismo dovolili nastopiti? Spet nsbijate! Le kdo bi se na hrvaškem sekiral ,če bi se to zgodilo Slovencu pri njih

 6. raft pravi

  Pubec pravi Pred 16 ur
  Grozna sramota,če kockastemu galamiču nismo dovolili nastopiti? Spet nsbijate! Le kdo bi se na hrvaškem sekiral ,če bi se to zgodilo Slovencu pri njih
  ————————
  Poanta je v mencanju sodišča. Butl.

 7. bruh pravi

  pubić, tvoje smrdeče komunajzrske slovenistanske pevke in pevci lahko v miru pojejo po HR, noben jim ni še nikoli nič prepovedal, lahko tudi zato ker jih tam razem redkih ideološko opranoglavih izjem nihče niti ne posluša….kar je popolnoma pravilno…..in tam je sodstvo tudi v glavnem rdeče ampak ne totalitarno rdeče kot je skoraj ovde..ajd…tam so 60-40% za rdečuhe, tu pa smo še vedno tam okoli 90-10%…ajd…

  1. Pubec pravi

   Pametnejši si če si tiho

  2. Jožek pravi

   Nauči se slovenščine cepec polpismeni

 8. raft pravi

  Pubec, beri in razmišljaj.

  Sedem točk dokumenta
  Spomnimo. Prvi zapisi v dokumentu podajajo splošna navodila. ”Napad na stanovanja tistih, ki jih bomo likvidirali, mora biti hiter, odločen in temeljit. Vsako premišljevanje in oklevanje se razume kot izdaja. Skupine, zapisane na seznamu, se likvidirajo popolnoma oziroma vse do zadnjega. Četudi obstaja skupina, katere član je vsaj en izrazit antikomunist, je to skupino prav tako potrebno v celoti uničiti. Brezpogojno je treba likvidirati sledeče skupine …” pravi dokument. Zatem je v sedmih točkah navedeno, koga in na kakšen način se je treba znebiti. Pod prvo točko so zapisani: ”Znani vodje antikomunističnega gibanja, voditelji nacionalnih organizacij, društvo Sokol, četniki, nekdanji Orjunaši, člani streljaških družin in podobni. Izbrani so posebni oddelki, katerih prva naloga je uničiti te skupine …” Nato je navedeno: ”Vsi duhovniki, člani različnih katoliških redov in njihovi najbližji sodelavci. Če se katere izmed duhovnikov ne likvidira zaradi taktičnih razlogov, jih je treba postaviti na mesto, ki si ga zaslužijo.” Tretja točka navaja: ”Vse inteligentne, ki niso popolnoma povezani s KPS (Komunistično stranko Slovenije) in ki niso v njej, je treba likvidirati. Ne sme se dopuščati zgolj platonsko simpatizerstvo z OF. Toleriranje teh neodločenih ljudi bi pomenilo, da bi v novi sovjetski državi bili ti prvi, med katerimi bi nastopilo nezadovoljstvo.” Iz četrte točke je povzeto: ”Likvidiranje vseh pripadnikov buržoazije, tudi trgovcev, velikih obrtnikov, malih podjetnikov.” Nato pa piše: ”Logično je, da morajo biti likvidirani vsi najemniki, bogataši in industrijalci.” Točka šest: ”Končno je treba likvidirati tudi vse manjše predstavnike vladajočega razreda, na primer častnike, podčastnike, vojake, policiste, finančne uradnike in druge. Izjema so tisti, ki so pripadniki KPS in ki so v vojski”. Sedma točka izrecno poudarja ”ubiti vse kmete, trgovce, kulake in njihove družine” se butaj v steno. Mogoče zi bo kaj kapnilo.

 9. raft pravi

  Pubec, da ne bo dileme, to je spisal Edvard kardelj, do sedaj največji zločinec slovenskega naroda. Njegov vnuk, jogurtni namaz, ki ravno tako kot ti misli, da je vse to pravljica bosta morala ugrizniti v to jabolko resnice!

 10. Pubec pravi

  Raft, imel sem te za kulturnejšega vendar si padel na bruhov nivo- podn.

 11. raft pravi

  Pubec pravi Pred 9 ur
  Raft, imel sem te za kulturnejšega vendar si padel na bruhov nivo- podn
  —————–
  Hvala za kompliment. Bruhove komentarje moraš znati brati, ker so precej globoki in jih ne doseže vsak….

 12. Pubec pravi

  Nivoja svinj..skega pastirja res ne razume vsak, mogoče samo ti

 13. Narim pravi

  Hvala za kompliment. Bruhove komentarje moraš znati brati, ker so precej globoki in jih ne doseže vsak….

  ——
  Anede?
  Karfjolo v rt.
  Pa ta mauga v prmež pa so ti prispevki Bruha čista poezija.
  Komentarji Rafta pa češnja na torti.
  🙂

 14. linke pravi

  thompson nikoli ni nič rekel čez slovence !pazi! na drugi strani četniški čorbarski vojvoda celo stanuje v najlepšem mestu na svetu ,prosto po čarapanskem županu. čeprav nas je pred leti pošiljal v dunajske hleve. poleg tega tudi četniška nevesta vojnega zločinca prireja koncerte tu pod alpami. seveda je pa to v interesu jugo udbovske kaste na čelu z cverglom iz murgel.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen