Wilder z uničujočim nokavtom v prvi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC

0

Neporaženi ameriški boksar Deontay Wilder je v soboto v prvem krogu dvoboja v New Yorku z nokavtom ugnal izzivalca Dominica Breazealea in ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC.

Wilder je v Barclays Center Areni še enkrat več dokazal, da ima eno najbolj nevarnih desnic v boksarskem svetu. Od prvega gonga naprej je bombardiral tekmeca z udarci, usoden pa je bil zadetek v brado 43 sekund pred koncem uvodne runde. Močan direkt s polrazdalje je Breazealeaja dobesedno uspaval.

“Ko sem ga prvič udaril z desno roko, se je spremenila njegova telesna govorica. Po toliko dvobojih z različnimi tekmeci to prepoznaš. Vedel sem, da je vse bolj počasen in da se odpira,” je recept za zmago razložil Wilder.

Wilder je dosegel 41. zmago v karieri, 40 z nokavtom. Breazealea je doživel drugi poraz v 22 dvobojih.

Triintridesetletni Wilder je svoj naslov ubranil že devetič zaporedoma, kar je v eni od boksarskih asociacij pred njim v težki kategoriji uspelo velikanom Mohamedu Aliju, Joeju Frazierju, Miku Tysonu in Lennoxu Lewisu. Absolutni rekorder je Joe Louis, ki je svoj naslov ubranil v 25 dvobojih zaporedoma. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen