Tonin velikopotezen: “Kandidati NSi so najboljša izbira na prihajajočih volitvah v Evropski parlament.”

0

Predsednik NSi Matej Tonin je na današnjem taboru stranke v Sveti Trojici v Slovenskih goricah poudaril, da so njihovi kandidati najboljša izbira na prihajajočih volitvah v Evropski parlament. “Krščanski demokrati želimo graditi, ne uničevati. Želimo širiti upanje, ne strah. Zanima nas dialog, ne konflikt,” je dejal.

Tonin je spomnil, da je zadnji takšen tabor stranke potekal pred zadnjimi parlamentarnimi in lokalnimi volitvami, kjer so dosegli izjemen uspeh, in po njegovem prepričanju bodo uspešni tudi na prihajajočih volitvah v Evropski parlament. “Sestavili smo doslej najmočnejšo listo kandidatov, ker resno mislimo z Evropo in se zavedamo, da je Evropa na preizkušnji,” je dejal.

NSi se po njegovih besedah razlikuje od drugih političnih strank po politični kulturi. “Mi smo se sposobni pogovarjati z vsemi, pripravljeni smo iskati kompromise v dobro države,” je dejal. “V NSi vemo, da se je treba boriti za dobre stvari. In EU je dobra stvar,” je dejal in med drugim izpostavil številne infrastrukturne projekte v slovenskih občinah, mobilnost študentov v okviru programa Erasmus in cenejše telefoniranje v tujini.

“Seveda pa je potrebno še veliko izboljšav. Evropo je potrebno debirokratizirati. Nujno moramo okrepiti nadzor na zunanjih mejah EU, zato da natančno vemo, kdo prihaja k nam. Tisti, ki prihajajo k nam, pa so se dolžni prilagoditi našemu načinu življenja in našim običajem in ne obratno,” je dejal. “Gremo na volitve in naj bo NSi presenečenje tokratnih volitev,” je pozval.

Nosilka liste je nekdanja predsednica stranke Ljudmila Novak, ki je bila med leti 2004 in 2009 že evropska poslanka. Zbranim na današnjem srečanju je sporočila, da je EU za nas zelo pomembna, zato je prav, da se udeležijo volitev. Sama pa se je zavezala, da bo v primeru ponovne izvolitve v Evropskem parlamentu delala “za Slovenijo, za njene državljane in za EU, ki bo šla v pozitivni smeri, ne razdiralno, ampak povezovalno”.

“Krščanski demokrati smo za sodelovanje, za medsebojno spoštovanje, zato da lahko ljudje varno in v miru živijo, zato da bodo naši vnuki imeli prihodnost, ki si jo zaslužijo,” je dejala.

Na listi kandidatov NSi za poslance Evropskega parlamenta so še Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec, Katja Berk Bevc, Franci Demšar in Žiga Turk. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen