Romana Tomc: “Zavzemam se za več Slovenije v Evropi in več Evrope v Sloveniji!”

8

Evropska poslanka in kandidatka skupne liste SDS in SLS za evropske volitve Romana Tomc se je v Šentjerneju udeležila pogovornega večera, na katerem je predstavila predvsem svojo poglede na Slovenijo in Evropo. Podobno kot na prejšnjih evropskih volitvah se zavzema za več Slovenije v Evropi in več Evrope v Sloveniji, je povedala.

Tomčeva je ocenila, da je njen slogan zdaj še bolj aktualen, saj Slovenija namreč razvojno zaostaja za drugimi bolj razvitimi evropskimi državami in ima nekaj “demokratičnega primanjkljaja”.

Navedla je “pomanjkljivo delovanje pravne države, ki bi ga morala povzeti po tistih v Evropi, ki imajo to področje urejeno bolje” in dodala, da se hkrati dobro zaveda, “da sem v prvi vrsti poslanka v evropskem parlamentu, ki je bila izvoljena v Sloveniji, in zastopa interese naše države in naših državljanov”.

Prav je tudi, “da se tam sliši, kakšne težave in kakšne dobre stvari imamo v Sloveniji”, je pristavila.

Tomčeva je sicer menila, da je Evropa v “nekakšnem krču” in krizi in da so evropski politiki do zdaj opravili dobro delo. Zadnji mandat so začeli z gospodarsko krizo, veliko evropskega denarja so namenili za reševanje brezposelnosti in na tem področju “resnično dosegli napredek”.

So pa seveda nekatera področja, na katerih niso uspeli, je nadaljevala in pri tem opozorila na mnenje evropskih državljanov, “ki v vseh državah na prvo mesto postavljajo varnost”.

Zato bi želela, je dejala, da se Evropa poenoti glede vprašanj varnosti in migracij in da najde rešitev. “To je pomembno vprašanje, ki ga bomo morali rešiti in mislim, da gremo zdaj v pravo smer in sledimo tistim idejam, ki jih tudi sama zagovarjam. To pa je, da mora Evropa pomagati, tistim ki so pomoči potrebni, kot na primer begunci, hkrati pa mora zelo skrbno varovati svoje meje in nedopustno je, da naše meje prehajajo ilegalni migranti,” je izpostavila.

To se mora končati, je poudarila in povzela, da morajo evropski politiki ohraniti gospodarsko razvito Evropo, ki bo lahko le tako ostala socialna. Hkrati se bo morala ta z novimi delovnimi mesti prilagoditi razvojnim izzivom in se zavzeti za bolj čist planet, je še dejala Tomčeva.

Na pogovoru, ki ga je vodila poslanka SDS Anja Bah Žibert, je sodelovala še poslanka SDS Eva Irgl. (sta)

Št. komentarjev: 8
 1. raft pravi

  Lepa, pametna in poštena. Bravo ga. Romana Tomc. Slovenci vas spoštujemo in cenimo vaše delo.

 2. re gornjemu pravi

  Kaj je pa do sedaj naredila za nas( razen za “vas slovence”)?

 3. re gornjemu pravi

  Piši v svojem imenu!

 4. raft pravi

  Repetaš, zate in za tvoje delajo tisti, ki jim Slovenija ni v prvem planu.

 5. re gornjemu pravi

  Tudi “tvoji” se v Bruslju ne brigajo preveč zate in Slovenijo

 6. raft pravi

  Repetaš, Zoran Thaler ( podmizni), Ivo Vajgl ( azerbajdžanski), Fajonka in Šoltez ( Šorosova prostituta ) i.t.d. To so tvoji biseri. To je cvet levice. Sami lopovi in kur-be.

 7. Rokovnjac pravi

  Jest sm sam enkratposlusal gospo in se mi je zdela kar v redu!

 8. Narim pravi

  Raft pravi Pred 1 dan
  Lepa, pametna in poštena. Bravo ga. Romana Tomc. Slovenci vas spoštujemo in cenimo vaše delo.

  _________

  Dam si jo pel. Na vrt si jo postav.
  🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen