Na Spodnjeavstrijskem za migrante uvajajo deset zapovedi; prva – “Bodi hvaležen Avstriji!”

0

Migranti v avstrijski zvezni deželi Spodnja Avstrija bodo od regionalnih oblasti prejeli deset zapovedi priseljevanja, med njimi je hvaležnost Avstriji. Iskalci azila se bodo s podpisom obvezali k upoštevanju pravil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V okviru zapovedi morajo migranti med drugim upoštevati avstrijsko zakonodajo, se učiti nemščine, se prilagoditi avstrijskim vrednotam in vzgajati otroke v skladu z njimi, mirno reševati konflikte ter spoštovati versko svobodo.

Zapovedi bodo predložili migrantom poleg uradne dokumentacije, ki jo prejmejo prosilci za azil. S podpisom se bodo sicer obvezali, da upoštevajo pravila, a v primeru neupoštevanja ne bo posledic, je v ponedeljek pojasnil regionalni minister za azilno politiko Gottfried Waldhäusl iz vrst svobodnjakov (FPÖ).

“Za določen čas zaščitimo te ljudi in jim damo vse, kar potrebujejo. V zameno pričakujemo neko hvaležnost,” je dejal Waldhäusl.

Politik iz vrst svobodnjakov je pred meseci razburil z vzpostavitvijo centra za mlade problematične begunce, ki je bil obdan z bodečo žico. Po valu kritik so center zaprli. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen