Mag. Dejan Kaloh: Še en veliki pok za diskreditacijo SDS je s sodnim opominom zvodenel; tokrat izvozniki afere niso odšli na Finsko, ampak so skočili samo do Bosne!

12

Okrajno sodišče v Ljubljani je SDS in predsedniku stranke Janezu Janši zaradi minornega prekrška najema posojila pri fizični osebi izreklo opomin. Jani Möderndorfer naj se loti sumov spornega financiranja SD in SMC.

Poslanec SDS mag. Dejan Kaloh je na današnji novinarski konferenci spregovoril o zahtevi za širitev preiskave preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM d.d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor 2018.

Kot je uvodoma spomnil poslanec, je okrajno sodišče v Ljubljani SDS in predsedniku stranke Janezu Janši zaradi minornega prekrška najema posojila pri fizični osebi izreklo zgolj opomin. »Torej še en veliki pok je totalno zvodenel,« je dejal Kaloh in dodal, da »če so včasih izvozniki afer hodili na Finsko, so sedaj skočili samo do Bosne in velike besede Janija Möderndorferja o obdolžilnih predlogih in strašnih kaznih so sedaj samo še obskurnega oziroma minornega pomena.«

Ravno danes poslanke in poslanci na seji odbora za kmetijstvo obravnavajo točko glede spornih praks v zvezi z javnimi naročanji ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ko ga je vodil Dejan Židan (SD). »Očitno tudi druga delovna telesa spoznavajo pomembnost določenih spornih ravnanj in ugotavljajo, da so bila nekatera javna naročila in promocija slovenskih živilskih izdelkov, sporna,« je dejal poslanec in dodal, da je danes na seji odbora sodeloval tudi nekdanji kmetijski minister in sedanji predsednik DZ Dejan Židan, ki je izpostavil, ‘da je prvi, ki bo podprl sklep, da se mora vsak sum pri javnih naročilih odpraviti.’ »Zato tudi ne vidim razloga, da predsednik DZ ne bi podprl razširitve preiskave preiskovalne komisije,« je povedal poslanec SDS.

Nato je spomnil, da je 9. maja skupina štirih poslancev: Aleksander Reberšek, NSI, Zmago Jelinčič, SNS,  Marko Bandelli, SAB, in poslanec Kaloh na podlagi 12. člena Poslovnika o parlamentarni preiskavi zahtevala, da se predmet in obseg parlamentarne preiskave, ki jo vodi Möderndorfer, razširi. »Preiskovalna komisija mora po poslovniku izvesti dokaze, ki jih zahteva ena tretjina članov preiskovalne komisije. Mi smo štirje in smo to poslovniško zahtevo izpolnili, zato mora Jani Möderndorfer kot šef te komisije in v imenu predlagatelja na kolegiju predsednika DZ skupaj z vodji drugih poslanskih skupin to širitev tudi izvesti,« je poudaril Dejan Kaloh.

Ob tem je izpostavil, na kaj se zahteva za širitev preiskave nanaša. »Gre za to, da raziščemo morebitno politično odgovornosti nosilcev javnih funkcij iz obdobja sedmega sklica Državnega zbora v primeru makete drugega tira ter tudi v primeru sodelovanja agencije Futura pri promociji drugega tira v okviru referendumske kampanje. Preiskati moramo politično odgovornost nosilcev javnih funkcij  v projektu promocije  slovenskih izdelkov in živil, kjer so se obračali enormni zneski in pa želimo ugotoviti morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij v zvezi s projektom reorganizacije CSD-jev, ki jo je skupaj z agencijo Pristop izvajalo ministrstvo za delo,« je naštel poslanec in dodal, da je v zvezi s temi posli treba ugotovili, ali so bili vsi ti omenjeni posli izvedeni z najvišjo transparentnostjo porabe javnih sredstev ter če so bile kakšne morebitne finančne povezave z državnimi posli in financiranjem strank SD in SMC.

Nato je poslanec še opozoril, da je po vložitvi zahteve za širitev preiskave, podprte s štirimi podpisi, tudi koalicijskega poslanca, ki je prepoznal nujnost širitve in predmeta preiskave, 10. maja predsednik komisije Jani Möderndorfer vnaprej napovedano sejo preklical in prestavil. »Očitno ga je ta zahteva, vložena 9. Maja, na nek način presenetila. Čeprav predsednik komisije ves čas govori, naj pospešimo delo, pa, ko prejme zahtevo za širitev obsega preiskave,  preklicuje seje preiskovalne komisije,« je bil jasen Kaloh.

Za zaključek je poslanec povedal, da druge možnosti, kot da predsednik razširi preiskavo, pravzaprav ni, čeprav skuša predsednik z raznimi poslovniškimi manevri zavirati preiskavo. Dejan Kaloh je še dejal, da preiskovalna komisija v petih mesecih ni naredila nič ravno zaradi neaktivnosti in neažurnosti predsednika komisije.

»Sedaj, ko ima  vloženo zadevo za razširitev upam, da bo predsednik Jani Möderndorfer vseeno pohitel, še posebej, ker je predsednik DZ Dejan Židan danes na odboru sam povedal, da je nujno, da se razišče vsak sum nepravilnosti pri javnih naročanjih in netransparentnemu financiranju,« je ob koncu povedal poslanec mag. Kaloh.

Zahteva za širitev preiskave preiskovalne komisije, ki je bila v postopek vložena 9. maja, se nahaja tukaj.

Št. komentarjev: 12
 1. bruh pravi

  ajd….naš post-komunistični levičar je vedno ogabno, hinavsko, nestrpno, sistemsko mafijsko, lažnivo smrdeče bitje….vedno….oni so pač taki….in tega vedno sovražnega smrdečega rdećega gn oja dobiš veliko prav v naših partijsko urbaniziranih predelih…ajd

 2. Pubec pravi

  Urednistvo! Zelim pojasnilo! Zakaj NIKOLI ne izpustite akademskega naziva mag.Kaloh? Pri MAG. Dejanu Zidanu pa VEDNO. Pa to ni osamljen primer. Mislim, da je to nesramno in primitivno prikrojevanje, lahko bi celo rekli slovenskega pisanja!

 3. bruh pravi

  kućanov opranoglavi in enoumni rdečuh pubić, od je baj k bandi 571…ajd…

 4. raft pravi

  Pubec pravi Pred 14 ur
  Urednistvo! Zelim pojasnilo! Zakaj NIKOLI ne izpustite akademskega naziva mag.Kaloh? Pri MAG. Dejanu Zidanu pa VEDNO. Pa to ni osamljen primer. Mislim, da je to nesramno in primitivno prikrojevanje, lahko bi celo rekli slovenskega pisanja!
  ————————
  Zato, ker komunistu nihče več nič ne verjame. Melhijar se prebutasto nosi, da bi mu kdo verjel, da je mag.

  1. pubec pravi

   Butelj, kaj je politična opredelitev pogoj za priznanje akademskega naziva? Židan je vsaj agronom,kakršenkoli že je, Kaloh pa …… politolog zato, ker se lepo nosi (ha, ha) . Zakaj se pa potem bruhu prizna polpismenost?
   Raft, sedaj pa resno, niti enega pametnega razloga ni za ta razlikovanja .

 5. Narim pravi

  Melhijar se prebutasto nosi, da bi mu kdo verjel, da je mag.
  ___________
  Zagotovo.

  Je zrel da prestopi k SDS.

 6. raft pravi

  Narim pravi Pred 6 ur
  Melhijar se prebutasto nosi, da bi mu kdo verjel, da je mag.
  ___________
  Zagotovo.

  Je zrel da prestopi k SDS.
  ——————-
  Ni dorasel.

 7. raft pravi

  Pubec, Kaloh je za Melhiarja atomski fizik. Drugače pa, zakaj bi bil agronom v prednosti pred politologom?

 8. pubec pravi

  Politologija je “luk i voda”, medtem, ko je agronomija MNOGO bolj konkretna veda. Raft, tisto o atomskem fiziku pa si verjetno kje prečital, ker osebno vem, da je Kaloh daleč od tega. Dobro pa tudi veš, da je FDV bivša rdeča tovarna politologov in magistrov.

 9. raft pravi

  Pubec, tale tvoj agronom Melhijar ni vreden pol piz-de mrzle vode.

 10. pubec pravi

  Enako, kot tvoj Kalohar!

 11. raft pravi

  Pubec pravi Pred 14 minut
  Enako, kot tvoj Kalohar
  ———————-
  A te dam še na kahlico?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen