Janez Janša v Murski Soboti: V tej predvolilni kampanji bi bilo potrebno govoriti o demografskih vprašanjih kot ključnem evropskem problemu!

7

Predsednik SDS Janez Janša je ob današnjem obisku strankine stojnice v Murski Soboti povedal, da obžaluje, ker v predvolilni kampanji ni bilo govora o črpanju in porabi evropskih sredstev, čeprav je to nevralgična točka. Prav tako pa kandidati za poslance po njegovih besedah niso govorili o demografskih vprašanjih kot ključnem evropskem problemu.

V EU smo šli tudi zato, da se hitreje razvijamo in prvič odkar imamo lastno državo, dobimo sredstva od nekoga, je opozoril Janša. Ob tem je navedel, da smo v tem sedemletnem finančnem obdobju, ki se končuje prihodnje leto, porabili samo 20 odstotkov denarja.

Marsikje ni infrastrukture in drugih potrebnih objektov, v bruseljskem proračunu pa sta še več kot dve milijardi evrov, je opozoril Janša. Po njegovem mnenju bi se o tej temi morali pogovarjati, da bi tako spodbudili odgovorne, da kaj več postorijo v času, ki je ostal, čeprav celotne zamude žal ne bo mogoče nadomesti.

Kar zadeva demografijo pa je prvak SDS dejal, da je Evropa sicer bogata, ampak stara in zato nastajajo dileme o migracijah in družinski politiki, vse to pa je premalo v ospredju, saj je to strateško gledano najpomembnejša tema.

O izidu volitev Janša še ne želi govoriti. “Za glasove se šele borimo, vse je še odprto, mislim, da bo tako do zadnje minute v nedeljo, tudi zaradi možnosti preferenčnih glasov in odločal bo vsak glas,” je napovedal Janša.

Stojnico je obiskal skupaj z nosilcem skupne liste SDS in SLS za evropske volitve Milanom Zverom. Ta tokratno kampanjo ocenjuje kot veliko bolj naporno od prejšnje, pričakuje udeležbo več kot tretjine volivcev in ugotavlja, da bo potrebnih za listo veliko več glasov kot pred petimi leti.

“Prepričan sem, da bomo z zavezništvom s SLS prepričljivo dobili te volitve in prizadeli premierju še tretji poraz po lokalnih in nacionalnih volitvah,” je dejal.

Položaj stranke v kampanji je po Zverovih besedah ugoden, saj so v ospredju varnostno tveganje, nezakonite migracije, nevarnost terorizma in podobna vprašanja, na katera imajo po njegovem prepričanju člani Evropske ljudske stranke najboljše odgovore. Evropa mora postati tudi bolj solidarna in socialna, je še dejal. (sta)

Št. komentarjev: 7
 1. jožek pravi

  Tudi z denarjem od prodanega orožja bi se dalo takrat kaj narediti.

 2. andrej pravi

  Dobro je povedal JJ. Namesto da bi se pogovarjali o tem, zakaj imajo slovenski upokojenci 500 evrov penziji, v Avstriji pa 1200, bluzijo o vsem drugem, kaj bi morali, morali, morali, a se nikoli nič ne zgodi…

 3. Re gornjim pravi

  Ta plesasti firer je res pokazal, da mu gre samo za to, da premaga premierja, za vse ostalo se mu pa j…e.be! Problemi, ki so ga sploh ne zanimajo. On je psihicni bolnik

 4. raft pravi

  Igor Belov je nedolžen tako kot vsi, ki ga radi kdaj cuknemo.

 5. raft pravi

  Jožek pravi Pred 1 dan
  Tudi z denarjem od prodanega orožja bi se dalo takrat kaj narediti.
  ———————-
  Puberteta, ki se zgodi nekje okoli 12 leta je tebe očitno obšla. Če si tumast nisi sam nič kriv, ime si pa le spremeni iz Jožeka v Jožeta.

  1. jožek pravi

   Tudi ti očitno nisi bil prisoten, ko se je delila pamet, saj nisi razumel niti kaj sem mislil z denarjem od prodanega orožja.

 6. raft pravi

  Jožek pravi Pred 4 ure
  Tudi ti očitno nisi bil prisoten, ko se je delila pamet, saj nisi razumel niti kaj sem mislil z denarjem od prodanega orožja
  —————————
  Kako naj tebe Jože razumem na kaj misliš, ko pa v tvojih prispevkih ni nobene povedi? Samo nekaj se repenčiš in natolcuješ.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen