Dr. Zver v Mariboru o pričakovani višji udeležbi volivcev, napovedal pa je tudi vnovično zmago liste, ki jo vodi že tretjič!

11

Nosilec skupne liste SDS in SLS na evropskih volitvah dr. Milan Zver se je danes z volivci srečal v Mariboru, kjer je nekaj dni pred zaključkom predvolilne kampanje dejal, da še nobene evropske volitve doslej niso imele tako intenzivne kampanje kot letos. Tudi zato v nedeljo pričakuje nekoliko višjo udeležbo volivcev in zmago njihove liste.

Kot je Zver povedal za STA, tretjič doslej vodi listo na evropskih volitvah, tokratna pa se mu zdi dobra in zanimiva kombinacija izkušenj in mladostne svežine, zato pričakuje, da bo tudi tokrat zmaga njihova.

“To se mi zdi pomembno tudi zato, da vladi povemo, da dela slabo, saj so tudi evropske volitve svojevrsten referendum o nacionalni politiki. Bolj bi morala poskrbeti za ljudi ob južni meji, ki jih je dobesedno strah nezakonitih migrantov, veliko mora storiti glede pokojninske reforme, pa tudi na številnih drugih področjih, predvsem zdravstvu,” je dejal Zver.

Ob tem je dodal, da pred tokratnimi evropskimi volitvami nacionalne teme niso prevladovale, pač pa so bile v ospredju predvsem evropske, kot je vprašanje nezakonitih migracij, terorizma in drugih stvari.

V tem se tokratna kampanja po njegovem mnenju tudi najbolj razlikuje od tiste pred petimi leti, ko je beseda v glavnem tekla o nacionalnih in lokalnih temah. To kaže na to, da ima Evropa dejansko nekatere skupne težave, ki jih je treba reševati skupaj.

Ob Zveru na skupni listi SDS in SLS kandidirajo še trije aktualni evropski poslanci, in sicer Romana Tomc, Patricija Šulin in Franc Bogovič, kandidati pa so še nekdanji mariborski župan Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

Predsednik SDS Janez Janša je na svojem profilu prav tako napovedal zmago SDS: “Začelo se je. Gremo volit. Za listo št. 9 in za 9. zmago ” (sta/ured)

Št. komentarjev: 11
 1. Jožek pravi

  Ti ” gospodje” na gornji sliki, si poizkusajo ” zasluziti” svojo placo? Samo s cem, saj razen bla, bla, bla, ne znajo?

 2. Re gornjim pravi

  A, Kaloh pa je z njimi, da jim drzi deznik?

 3. raft pravi

  Re Gornjim pravi Pred 1 ura
  A, Kaloh pa je z njimi, da jim drzi deznik?
  ————————————-
  Repetaš, Kaloh in dežnik. Kaj je tu čudnega? Moj nasvet: prehod na cvička v omejenih količinah.

 4. bruh pravi

  ajd,……..upajmo, da vam bo šlo dobro……čeprav naši smrdeči pra sci in siv nje – levičarji- imajo za seboj vso bando 571 ….in rdečo mafijo….ajd..danes je post-komunstični rdeči mafijač milijonar povabil dva post-komunstična jugopredsednika in legalizirana sodno zaščitena ZLOČINCA kučankića in mesićkota , da kao predavata kao o EUropi….ajd…bodimo resni,,…ta smrdeči komunajzerski GN OJ bi moral že desetletja GNITI v zaporu in ne pljuvati po drugače mislečih…ajd…bodimo resni…ajd…upajmo, da se EUropa ne bo pirila na druge smrdeče sistemsko mafijske jugpra sce in jugo svi nje….ajd….ne ne bo….drugače prodape….že naši nestrpni, ogabni , hinavski, levičarski rdečuhi so več kot dovolj…ajd..

 5. žonta pravi

  Če bo SDS dobila samo 2 evroposlanca bo to seveda poraz, 3 pa bi bila lepa zmaga! Upamo na slednje!

 6. Miha pravi

  SDS bo spet velika zmagovalka volitev 🙂 levaki pa spet v jok in na drevo 😉

  1. re gornjemu pravi

   Ka ko “spet zmagovalka volitev”? Nič ni bila “tako velika zmagovalka” saj ni mogla sestaviti koalicije po kateri se ji sedaj očitno kolca, ko po sedanji tako na veliko pljuva!

 7. bruh pravi

  miha, naši svinjsko rdeči smrdeči komunisti so zaklali, pobili in zapodili med 25% in 33% domorodnega prebivalstva in vrzel zapolnili z uvažanjem partijsko discipliniranega smrdečeha jugogn oja……tako, da ne sanjaj preveč….kučanistan bo še naprej enoumno čredniški sistemsko MAFIJSKI rdeči otok v EU….ajd…urbani jugoslovenceljn je pač še vedno izrazito opranoglav in enoumno vzgojen…pa še čisto mafijsko discipliniran smrdeči nestrpni ogabni hinavski bedak….ajd…

 8. raft pravi

  Re Gornjemu pravi Pred 1 dan
  Ka ko “spet zmagovalka volitev”? Nič ni bila “tako velika zmagovalka” saj ni mogla sestaviti koalicije po kateri se ji sedaj očitno kolca, ko po sedanji tako na veliko pljuva!
  ————————–
  Repetaš, SDS je bila tako kot vedno odkar je Slovenija država zmagovalka volitev.

 9. re gornjemu pravi

  Zate, ki si očitno opranoglav, je ena resnica in to tista, ki ti jo zapove tvoj ” ljubljeni vodja”.

 10. raft pravi

  Re Gornjemu pravi Pred 7 ur
  Zate, ki si očitno opranoglav, je ena resnica in to tista, ki ti jo zapove tvoj ” ljubljeni vodja”
  ——————-
  Ti kar sanjaj še naprej. Očitno se te dejstva ne dotaknejo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen