Danes se predstavlja še druga polovica držav za vstopnico v evrovizijski finale

0

Po torkovem prvem evrovizijskem predizboru se bo nocoj v Tel Avivu predstavila še druga polovica držav za deset mest v sobotnem finalu. Nastopili bodo predstavniki Armenije, Irske, Moldavije, Švice, Latvije, Romunije, Danske, Švedske, Avstrije, Hrvaške, Malte, Litve, Rusije, Albanije, Norveške, Nizozemske, Severne Makedonije in Azerbajdžana.

Letošnje 64. tekmovanje za pesem Evrovizije v drugem največjem izraelskem mestu poteka s sloganom Dare to Dream (Upati si sanjati). Prijavljenih je 41 držav. V finale so se v torek že uvrstili predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina ter tudi Slovenije, ki jo zastopata Zala Kralj in Gašper Šantl s skladbo Sebi.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta resnično ostala zvesta sebi in v Tel Avivu izvedla enak nastop kot na Emi, za vstop v finale pa sta morala počakati do razglasitve zadnjega mesta prve finalne deseterice. Po uvrstitvi sta za STA povedala, da sta si “res želela v finale”. “Vso svojo energijo sva usmerila v to, da bi se najina pesem dotaknila čim več ljudi,” sta sporočila iz Tel Aviva.

Po nocojšnjem izboru še druge deseterice bo v sobotnem finalu nastopilo 26 držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj ter predstavniki “velikih pet” – Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 41 državah udeleženkah v razmerju 50:50. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen