Bratuškova ostra: Najbolje bi bilo, če bi šef AVP Igor Velov podal odstopno izjavo

5

Za agencijo za varnost prometa (AVP) bi bilo najbolje, če bi njen direktor Igor Velov podal odstopno izjavo, je danes ocenila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Kot je dodala, pričakuje, da bo svet agencije na današnji izredni seji ustrezno ukrepal. “Za tem pride na vrsto vlada, tudi vlada bo naredila svoje,” je zatrdila.

V zvezi z “afero Velov” je Bratuškova, kot je pojasnila, govorila s predstavnico ministrstva v svetu agencije in danes po telefonu tudi s predsednikom sveta AVP Juretom Prestorjem. Za danes ob 15. uri je sklicana izredna seja sveta agencije. Bratuškova od članov sveta agencije pričakuje, da bodo v zvezi z Velovom ukrepali. Prestor pa naj bi odločitev sporočil ob 16.30.

“Ko bo agencija naredila svoje, bom lahko tudi kot ministrica ustrezno odreagirala in seveda bom odreagirala,” je poudarila Bratuškova, ki od Velova doslej ni dobila nobenih pojasnil.

“Varnost v prometu je ena naših in tudi mojih osebnih prioritet,” je poudarila ministrica. Agencija pa je po njenem mnenju preveč pomembna institucija, da bi lahko njen ugled trpel ali bi ga kdorkoli krnil.

V torek so namreč v Stražišču opazili parkiran avto AVP, ki naj bi ga vozil Velov, z vidnimi poškodbami na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu. Policija v postopku preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila, ki ga je sprožila na podlagi anonimnih informacij, sicer ni odkrila nepravilnosti. Poškodovanje vozila po zbranih informacijah ni nastalo v prometni nesreči, uporabnik je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal, preizkusa alkoholiziranosti pa niso opravili, saj ni bilo razlogov zanj.

Velov za pojasnila ni dosegljiv, prav tako se v sredo ni udeležil seje kranjskega mestnega sveta. Za odsotnost se je opravičil, ni pa zanjo navedel razloga. Kranjski mestni svetniki sicer o njegovem ravnanju niso razpravljali.

Št. komentarjev: 5
 1. linke pravi

  popolnoma skorumpirana udbo banditska enklava slovenija.. pfej

 2. raft pravi

  Na zunanje ministrstvo je 15. aprila prispela zahteva po dostopu do informacije javnega značaja, s katero je slovenski državljan s stalnim prebivališčem v občini Piran zahteval, da se javno objavi celotna dokumentacija, ki jo je Slovenija vložila v spis na arbitražnem sodišču v Haagu kot pravno podlago za odločanje o arbitražnem sporazumu s Hrvaško.
  ————————–
  Hrvati bodo crknili od smeha.

 3. mirror pravi

  Absolutna naj kar utihne. Ni bila izvoljena niti v parlament, ker je ne maramo. V vlado je prišla pri zadnjih vratih po nedemokratični poti. Če daš na glavo zaščitno čelado, ne postaneš strokovnjak za infrastrukturo.

 4. Narim pravi

  Raft, dons je dan mladosti, vi pa take klanfate.
  🙂

 5. raft pravi

  Narim pravi Pred 6 ur
  Raft, dons je dan mladosti, vi pa take klanfate
  ————————-
  Najprimernejši dan v letu, za klamfe srat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen