Volvo v prvem četrtletju z močno rastjo prihodkov in dobička

0

Švedski proizvajalec tovornih vozil Volvo je leto začel uspešno. V prvem četrtletju je ustvaril 107,2 milijarde švedskih kron (10,2 milijarde evrov) prihodkov, kar je 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prilagojeni dobiček iz poslovanja se je povečal za 53 odstotkov na 12,7 milijarde kron (1,2 milijarde evrov).

Kot so sporočili iz Volva, ki je na področju tovornih vozil tesen tekmec nemški družbi Daimler Trucks kot tudi Volkswagnovim znamkam Man in Scania, sta k rasti prihodkov in dobička pripomogla predvsem večje število prodanih vozil in učinki menjalnih tečajev, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah prvega moža koncerna Martina Lundstedta je polna tudi knjiga naročil za letos. Pozitivni so znova tudi obeti na področju avtobusov, ki je bilo lani v rdečih številkah.

Proizvajalec tovornih vozil Volvo že nekaj let ni več del proizvajalca osebnih vozil Volvo Cars. Ta je v lasti kitajskega koncerna Geely, ki ima sicer 16 odstotkov glasovalnih pravic tudi v družbi, ki proizvaja tovorna vozila. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen