V Slovenskih goricah odpirajo prvo postajališče za avtodome

0

S pomočjo evropskega financiranja v sklopu programa razvoja podeželja bodo opoldne ob izvozu s pomurske avtoceste ob poslovno-obrtni coni v Brengovi slovesno odprli prvo parkirišče in postajališče za avtodome v Slovenskih goricah. Projekta so se v javno-zasebnem partnerstvu lotili domači podjetnik Roman Ploj, društvo Krdebač in občina Cerkvenjak.

Na novem postajališču, ki je postal tudi del organizirane slovenske mreže tovrstnih postajališč, ta pa skrbi za promocijo in prepoznavnost po vsej Evropi, je na voljo šest parkirnih mest, na katerih se lahko turisti s svojimi avtodomi ustavili ter ob počitku hkrati oskrbeli z električno energijo in pitno vodo, po potrebi pa tudi odložili odpadke.

Pomena vse bolj naraščajočega števila potovanj z avtodomi se zavedajo tudi na občini Cerkvenjak, kjer so podprli idejo za izgradnjo postajališča. Naložba je vredna nekaj več kot 55.000 evrov, zanj pa so preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar oziroma evropskega programa Leader načrpali nekaj manj kot 38.000 evrov.

Za večjo promocijo kulturne dediščine, naravne lepote, turističnih kmetij, vinotočev, gostiln in pohodniške ter kolesarske poti na območju občine so postavili informacijsko tablo ter izdelali zloženko z znamenitostmi in ponudbo Slovenskih goric v slovenskem in angleškem jeziku. S tem si želijo obiskovalce prepričati, da podaljšajo postanek pri njih.

V projekt so vključili tudi društvo Krdebač, ki predstavlja življenje nekoč prisotnih Rimljanov na območju, kjer so pustili svoje vidne sledi. S pomočjo društva namreč nastaja nov turistični produkt s prikazom življenja Rimljanov v obliki rimskega tabora. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen