Močno povpraševanje po športnih terencih Hyundaiju prineslo dobiček

0

Največji proizvajalec avtomobilov v Južni Koreji Hyundai Motor je v prvem letošnjem četrtletju znova ustvaril dobiček, potem ko je v zadnjem četrtletju lanskega leta beležil prvo četrtletno izgubo v osmih letih. Glavni razlog za izboljšanje poslovanja je bilo povečano povpraševanje po športnih terencih na domačem trgu.

Čisti dobiček je dosegel 954 milijard vonov (830 milijonov dolarjev oz. 731 milijonov evrov), kar je 30 odstotkov več kot v prvem lanskem četrtletju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Prihodki so narasli za 6,9 odstotka.

Hyundaiju se je očitno obrestoval začetek prodaje modela palisade, ki je že v prvih dneh nakazal, da bi lahko postal eden najbolje prodajanih športnih terencev v Južni Koreji. Nadpovprečno dobro so se prodajali tudi drugi Hyundaijevi športni terenci, pa tudi luksuzna limuzina G90.

Lani so Hyundaijevo poslovanje močno zaznamovala valutna nihanja na hitro rastočih trgih. Proizvajalec je v celotnem letu prodal 4,6 milijona vozil, od tega na domačem trgu 721.078. Največ vozil so prodali v Evropi, Rusiji in Braziliji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen