MNZ in policija z izolsko občino o prometni varnosti

0

Vodstvo ministrstva za notranje zadeve (MNZ) in policije se je danes v Izoli sestalo s predstavniki občine. Govorili so predvsem o prometni varnosti in varnosti v času turistične sezone. Policija sicer namerava z vrsto ukrepov zagotavljati pretočnost prometa in s tem prometno varnost tudi v poletnem času, so zapisali na spletni strani MNZ.

Na območju policijske postaje Izola se je lani zgodilo 126 prometnih nesreč, v nobenem primeru ni šlo za nesrečo s smrtnim izidom, v 31 primerih pa je šlo za nesrečo s telesnimi poškodbami.

Glede na to, da je Izola turistično mesto, kjer je vedno več aktivnih turistov, se v času turistične sezone poveča gostota prometa na vseh cestah in v mestnem jedru. Vodstvo ministrstva in policije je na današnjem sestanku tako predstavilo ukrepe policije na tem območju, s katerimi želijo zagotavljati pretočnost prometa v poletnem času.

Pri tem policija poleg represivnih aktivnosti izvaja tudi številne preventivne aktivnosti, kot so sodelovanje z osnovnimi šolami, akcija Varno na kolo ter opozarjanje o tatvinah na plažah.

Po navedbah MNZ so tudi na drugih področjih statistični podatki policijske postaje Izola dobri. Tako so lani obravnavali 115 kaznivih dejanj, preiskanost je bila 60-odstotna. Podatki kažejo, da število kaznivih dejanj v zadnjih desetih letih pada. Ob tem so se sogovorniki strinjali, da je varnostna situacija na tem območju ugodna, za ohranitev takega stanja pa je ključno dobro in redno medsebojno sodelovanje.

Izolski župan Danilo Markočič je ob tem predstavil njihov predlog o dveh možnih lokacijah, kjer bi lahko bil nov sedež Policijske uprave Koper. Vodstvo ministrstva in policije bo predlog občine natančno preučilo in v čim krajšem času tudi podalo ustrezen odgovor, so še zapisali na MNZ. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen