Madžarska veleposlanica glede zavržne Mladinine naslovnice: Ta tednik zaničuje Madžare!

13

Kar počne Mladina, je omalovaževanje odločitve madžarskega ljudstva, ki je Viktorja Orbana tretjič zapored z dvotretjinsko večino izvolilo za predsednika vlade, je zaničevanje Madžarov, je danes v odzivu za STA zapisala madžarska veleposlanica v Ljubljani Edit Szilagyine Batorfi.

Madžarsko veleposlaništvo v Ljubljani je z verbalno noto pri zunanjem ministrstvu protestiralo zaradi naslovnice tednika Mladina, na kateri je Orban z roko v fašističnem položaju, in ministrstvo prosilo “za pomoč pri preprečevanju podobnih incidentov v prihodnosti”.

Na MZZ so jih zavrnili, češ da se ne vmešavajo v svobodo medijev. Nota je povzročila zgražanje v delu politike. Obeta se razprava v državnem zboru, predsednik Borut Pahor pa je izrazil pričakovanje, da se bodo vlade drugih držav vzdržale komentiranja medijev.

STA je veleposlanico zaprosila za pojasnila, kako naj bi naslovnica tednika kršila načela svobode tiska in svobode izražanja, kot je navedla v verbalni noti. Poleg tega jo je prosila za pojasnilo, kako lahko naslovnica tednika “škodi sicer odličnemu sodelovanju” Slovenije in Madžarske, kaj konkretno bi moralo slovensko zunanje ministrstvo po njihovem mnenju storiti, pa tudi, kako odgovarja na kritike, da je poskušala vplivati na avtonomijo slovenskih medijev.

Veleposlanica pa je zapisala le: “Viktorja Orbana so Madžari tretjič zapored z dvotretjinsko večino izvolili za predsednika vlade. Kar počne Mladina, je omalovaževanje odločitve madžarskega ljudstva, zaničevanje Madžarov. Judovska skupnost na Madžarskem živi v miru, njenih pripadnikov ne napadajo na ulicah, ne vlamljajo v njihova stanovanja, kot se dogaja v nekaterih drugih evropskih državah.” (sta)

Št. komentarjev: 13
 1. Sandi pravi

  Repovževe budale. Saj bodo skoraj šli na smetišče zgodovine, ker jim je naklada padla na vsega nekaj tisoč izvodov.

 2. Jožek pravi

  Jim pac ne leze v r…,kot politikis

 3. bruh pravi

  ajd..za kućanove komunajzerske enoumno vzgojene, vedno divje nestrpne in mafijsko pokorne smrdeče rdeče pra sce in svi nje (na kratko levake) , so bili, so in bodo krivi tako ali drugače vedno le drugače misleči…nikoli pa njivovi rdeči mafijski pra sci in svi nje na oblasti….ajd…
  in spomnite se, naš levičar je vedno ogabno, vedno nestrpno, vedno sovražno, vedno hinavsko, vedno lažnivo, vedno mafijsko, vedno enoumno smrdeče rdeče bitje…..ajd… vse ne demokratične in ne pluralne družbe na svetu so ali levičarske ali muslićeve…ajd…to je to…..

  je pa jasno, da bo banda 571 stopila v bran kučanovim mafijskim smrdečim vedno nestrpnim in vedno sovražnim a ideološko/mafijsko/volilno blazno discipiniranim omladincem…ajd..oni so nedotakljivi…… madžari pa naivni……kaj ne bi raje vrnili udarec tako, da bi na madžarsem kak tednik na naslovnici imel podivjanega kučanovega smrdečega klovna, ki kolje nebogljenega otroka s srpom in kladivom?…le vprašam, …pa še kakšenega njihovega socialističbega ogabnega smrdečega pra sca sli svi njo bi lahko dali v ozadnje risbe, pa da blazno uživa ko rdeči pajac kolje…ajd…..res ne razumem te naivnosti…. ajd..,,pa boste videli reakcijo rdečih pra scev in svi nj….ajd..

 4. bruh pravi

  spomnite se, da so naši post- komunistični levičarski smrdeči pra sci in svin je VEDNO izrazito ogabne, hinavske , nestrpne, mafijske in zločinske smrdeče živali…vedno…ajd.. drugače misleči madžari morajo to komaj spoznati….pa saj so jih imeli na oblasti tudi oni…ajd…levak je vedno divje sovražni bedak..vedno..

 5. Renato pravi

  Repovž financiran od kriminalnih žilnih opornic iz udbo esklave iz Italije je zadnji, ki lahko deli levite in moralne nasvete okoli državnih intervencij. Mali smrad je lahko čisto tiho okoli tega!

 6. Re gornjim pravi

  Pa imamo spet pobruhano( pokozlano) pametovanje v barvi telečjega dr..eka

 7. raft pravi

  Re Gornjim pravi Pred 6 ur
  Pa imamo spet pobruhano( pokozlano) pametovanje v barvi telečjega dr..eka
  ———————
  Repetaš, Bruh napiše tako kot mu duša veleva. Besednjak, ki ga uporablja ko piše o ta rdečih barabah je še kako na mestu.Sicer pa, za kaj bi se trudili z izborom besed, ko gre za ta rdeče pra-sce.

  1. Re gornjima pravi

   S tem zapisom si pa res pokazal svoj intelektualni nivo- retardiranca, enako, kot on!

 8. Narim pravi

  Piše iz srca?
  In taka poplava fekalij.
  Gospod Raft a ste na komunali delali?
  Kot drekpumpar?
  Sam fprašam?

 9. raft pravi

  Narim pravi Pred 12 ur
  Piše iz srca?
  In taka poplava fekalij.
  Gospod Raft a ste na komunali delali?
  Kot drekpumpar?
  Sam fprašam?
  ———————————-
  A vi ste pa zaprti in vso fekalijo zadržite v sebi? Sam fprašam?

 10. Narim pravi

  Gosphod Raft,

  lepo da fprašate.
  Še lepš bi blo, da bi bli tih.

 11. bruh pravi

  hahahah…zgleda, da moje srčno, pošteno, objektivno opisovanje našega kučanovega smrdečega mafijskega rdečega levičarskega pra sca ali svi nje zelo boleč za naše post- komunistične levičarske smrdeče pra sce in svin je, ki so VEDNO izrazito ogabne, hinavske , nestrpne, mafijske in zločinske smrdeče živali…vedno…. jugoslovenceljn je pač tak smrdeči ogabni rdeči GN OJ…tak je bil,, je in bo ostal….je pa dobro, da ta smrdeča svi nja ko zleze iz kučanistana postane nekaj drugega in se spreneveda , da je kao napredna,strpna in kao EUsocial-demokratska…….kaj ne naredi naš svi njski mafijski levičar ali levičarka , da pride do EU denarja…ajd….

  škoda, je le, da se driugače misleči slovenci in slovenke še vedno – čeprav precej prikr ito – bojimo teh naših smrdečih zločinskih in sistemsko mafijskih jugolevičarjev…..na kratko smrdečih pra sec in svi nj…kot nekateri ovde gori…..ajd….hahahahah

 12. raft pravi

  Narim pravi Pred 2 uri
  Gosphod Raft,

  lepo da fprašate.
  Še lepš bi blo, da bi bli tih.
  ——————————-
  Narim, ne v seb držat, ker ga ni boljšga k se dobr usrat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen