Ilegalne migracije v Sloveniji v porastu: Policisti v 24 urah obravnavali kar 34 ilegalnih prehodov meje

4

Policisti so na območju koprske policijske uprave od četrtka do danes zjutraj obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo s Hrvaško. Še 13 nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto, 11 pa na območju ljubljanske policijske uprave.

Kot so sporočili s PU Koper, so vseh 10 oseb obravnavali policisti iz Ilirske Bistrice. Osem oseb ima alžirsko državljanstvo, dve pa maroško. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, ostale pa bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Dolenjski policisti pa so na območju krajev Stari trg ob Kolpi, Vukovci, Božakovo in Dalnje Njive izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Maroka, dvema državljanoma Irana, državljanom Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Policisti postaje mejne policije Dobova pa so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju lokomotive našli državljana Alžirije in državljana Maroka, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so že prevzeli hrvaški policisti, so sporočili s PU Novo mesto.

Na območju PU Ljubljana pa so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 11 tujcev, od tega dva državljana Alžirije, štiri državljane Pakistana, dva državljana Maroka in po enega državljana Iraka, Afganistana in Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. (sta)

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Brez fajhtnih lovcev ne bo reda na slovenski meji.

  1. re gornjemu pravi

   Pozabil si še na Grimsa!

 2. bruh pravi

  zahodna evropa propada kot je 1500 let nazaj prodadlo rimski imerij…… pokvarjenost, denataliteta, nepoštenost, amoralnost in uvažanje/priseljevanje …….propadanje rimskega imeprija je trajalo nekaj stoletij….bomo videli z EUjem …..dvomim, da bo sploh trajal toliko…škoda….levičarji v tem uživajo in legalno kradejo davkoplačevalski denar….nič novega…ajd..

 3. bruh pravi

  EU levica kot EU desnica dobro vesta kje tiči problem….vsak , ga rešuje pač po svoje..levičarji so za evtanazijo, samomor, sterilizacijo domorodne moteče družbe, desnica pa za zidove……..če drugih možnosti ni, naj bodo zidovi…vsaj naj se upočasni propadanje in ne , kot želi levica, da se čimprej zamenja motečo domorodno populacijo z uvoženimi ogabnimi nagonskimi smrdečimi a zelo ubogljivimi in partijsko discipliniranimi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen