Dr. Milan Zver v Ljubljani: Potrebujemo močno Evropo z močnimi državami članicami

2

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je danes udeležil srečanja s članicami in člani ter simpatizerji in simpatizerkami Slovenske demokratske stranke v Ljubljani. Srečanja so se sicer udeležili tudi ostali kandidati skupine liste SDS in SLS za evropske volitve.

V svojem nagovoru se je dr. Zver uvodoma spomnil časov, ko je bil tudi sam mestni svetnik v Ljubljani. Spomnil je, da je bilo razmerje sil med političnimi strankami drugačno kot je danes, zato so tudi svetniki SDS lahko izglasovali marsikatero dobro odločitev za meščanke in meščane. Evropski poslanec je sicer dejal še, da je tudi sedanja sestava mestnega sveta ponovno močna, je pa seveda sistem delovanja nekoliko drugačen kot je bil v času njegovega mandata kot mestnega svetnika.

Nadalje je evropski poslanec, ki je tudi nosilec skupine liste SDS in SLS, dejal, da so kandidati in kandidatke naše liste favoritke na tokratnih volitvah predvsem zato, ker so kakovostni »Je pa tokrat aktualna situacija precej drugačna kot je bila pred petimi ali desetimi leti ob evropskih volitvah. Pred desetimi leti smo bolj govorili o lokalnih temah, pred petimi leti pa je bila v ospredju Patria in zapor predsednika, zato smo takrat malo vlagali v evropske volitve, a smo kljub temu dobili tri evropske poslance in imeli tudi v okviru Evropske ljudske stranke s tem najboljši izid. Tudi naša beseda na evropskem parketu je več veljala, ker smo imeli primerjalno gledano z drugimi strankami iz naše evropske družine dober rezultat,« je povedal dr. Zver.

»Tudi znotraj Evropskega parlamenta in evropskih institucij se je naš glas zelo močno slišal. Poleg Erasmusa je zagotovo največji dosežek tega mandata poimenovanje dvorane v Evropskem parlamentu po dr. Jožetu Pučniku, očetu slovenske državnosti. Jože Pučnik ima tako mesto med velikani evropske politike,« je nato povedal dr. Zver.

Evropska ljudska stranka je po besedah dr. Zvera ponovno favorit na teh volitvah tudi zato, ker ima stvaren program, ki daje odgovore na prihodnje izzive Evropske unije.

»Imamo odgovor na področju boja proti terorizmu, to je ustanovitev evropskega FBI – organa, ki bo v tem boju enotno deloval. Kar se tiče odgovora na nevarnost pojava ilegalnih migracij, predlagamo Frontex, ki bo zaprl zunanje meje EU in tako ohranil prost pretok. Kar se tiče vprašanj obrambne ranljivosti, predlagamo ustanovitev evropske vojske, ki bo učinkovita in ne bo nadomestilo za nacionalne armade ali  za Nato, temveč bo delovala kot entiteta v okviru Nata,« je naštel dr. Zver. Opozoril je, da so nas v zadnjem času trikrat napadli ruski hekerji, »zato bomo oblikovali kibernetsko armado, ki bo prežala tudi na te nevarnosti.«

Evropski poslanec je nato dejal, da se EU nenehno »meče s tečajev«, ali z ilegalnimi migracijami, terorizmom, vohunskimi vojnami, kibernetskimi spopadi. »
Evropa se mora braniti pred tem in prepričan sem, da se bo ubranila, a ne na način kot predlagajo levičarji, Macron in socialisti, torej, da bi EU bila še bolj močna, centralizirana, in da bi se suverenost prenašala na Bruselj. Takšna, po meri levice ukrojena Evropa, bo začela pokati po šivih in večina evropskih državljanov v taki Evropi ne bi želela živeti. »Slovenci smo pro-evropsko usmerjeni, a smo komaj dobili svojo državo in zagotovo ne bi želeli izgubiti državne suverenosti,« je ob tem dejal evropski poslanec. Po njegovem mnenju bo EU močna toliko, kot bodo močne njene članice: »Če pa bomo imeli unitarno EU, bo EU začela razpadati, zato nasprotujem tistim, ki želijo na tak način EU uničiti.«

Dr. Zver je nazadnje še dejal, da bodo tokratne evropske volitve prav zaradi vsega naštetega resnično odločilne za prihodnost EU in je vse zbrane pozval na volitve 26. maja 2019.

Št. komentarjev: 2
 1. Jožek pravi

  Ko vidim to Zverino, bi najraje poźivalil!

 2. Narim pravi

  Temu Zveru neb dal niti ovce čuvat.
  In to narisane na škrtoc papir.
  Bebo od človeka.
  Nej gre na Madžarsko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen