Dr. Milan Zver med klenimi Slovenci v Zgornji Koreni: “Močna podpora ljudi pomeni močan glas za Slovenijo v Bruslju!”

9

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je v soboto srečal s članicami in člani ter simpatizerji in simpatizerkami Slovenske demokratske stranke Podravske regijske koordinacije. Srečanje je potekalo v Zgornji Koreni v Dupleku in je bilo popestreno z odličnim kulturnim programom.

»Nedavno tega je Janez Janša povabil tako NSI kot SLS v koalicijo pred volitvami v Evropski parlament. Čeprav se NSI ni odzvala, bomo skušali doseči podoben rezultat kot pred petimi leti, ko smo dobili kar pet poslancev od osmih. To mi je dalo svojevrstno moč v pogajanjih, pogovarjanjih in kontaktih z Evropsko ljudsko stranko, kajti nekatere bistveno večje države kot Slovenija, so imele primerjalno gledano v Evropski ljudski stranki manj poslancev, tako da smo lahko ponosni na opravljen mandat in verjamem, da bomo lahko ponosni tudi v prihodnje,« je uvodoma dejal dr. Zver.

Nato je spregovoril o koriščenju evropskih sredstev, ki je lahko dobro, kadar znajo vlada in župani evropska sredstva črpati. »Sedaj pa ne vem niti, ali ne vedo, kako jih črpati ali pa jih nočejo črpati. Toda evropska sredstva bi lahko pomenila eno četrtino novih delovnih mest, tako pa ljudje tu hodijo čez mejo, v tujino, namesto, da bi jim ustvarili ugodno poslovno okolje doma,« je povedal evropski poslanec. Nato je dodal, da ima aktualna vlada Marjana Šarca poleg nestrokovnosti in nekompetentnosti problem, ker niso zmagali na nacionalnih volitvah. »Zmagovita stranka je pristala v opoziciji, poraženke, ki so bile v sestavi prejšnje vlade, pa sedaj oblikujejo vlado. To je skregano z demokratično logiko in sedaj vladajoči potrebujejo neko novo legitimnost, ki jo iščejo z zmago na evropskih volitvah. Te pa jim ne bomo dodelili,« je poudaril evropski poslanec in dodal, da tokrat tretjič vodi listo za evropske volitve in izrazil prepričanje, da bo tudi v tretje lista zmagovita. »Pomembno je tudi, da Štajerska dobi poslanca v Bruslju. In glas za nas, Štajerce, ne bo vržen stran,« je dejal dr. Zver.
Nato je zbranim povedal, da je eden od dosežkov, na katerega je ponosen, poimenovanje dvorane v Evropskem parlamentu po dr. Jožetu Pučniku. »Ko so tisti, ki so odločali, ali bomo dobili to dvorano, ali ne, prebrali življenjepis dr. Pučnika, je odločitev padla takoj,« je povedal dr. Zver, ki je spomnil tudi na to, da si je za to prizadeval šest let. Izpostavil je tudi svoje delo na programu Erasmus+. »Uspeli smo prepričati skoraj vse politične skupine za velike korake naprej in za to, da bi ta program imel na voljo 45 milijard evrov. V ta program pa niso vključeni zgolj mladi, temveč tudi starejši,« je dejal poslanec in povabil vse zbrane, da se o omenjenem programu podučijo in se ga tudi udeležijo.
Poslanec dr. Zver je v nadaljevanju orisal tudi nekatere ključne izzive, ki jih bo imela Evropa v prihodnjih letih in na katere ima tako spitzenkandidat za predsednika Evropske komisije Manfred Weber kot tudi Evropska ljudska stranka odgovore. »Glede ilegalnih migracij smo jasni. Zahtevamo močnejši Frontex, to je 10.000 uradnikov s policijskimi pooblastili na zunanjih mejah, ki jih je treba nepropustno zapreti. Mi to zahtevamo takoj, leva sredina parlamenta skuša to zavleči na konec 2020, ko bi lahko v EU dobili še več migrantov. Ko bo zunanja meja ustrezno varovana, bo tudi notranja meja padla,« je poudaril evropski poslanec. Dodal je, da se zavzemamo tudi za neke vrste evropski FBI oziroma enotno obveščevalno službo, ki bi hitreje in bolj učinkovito spremljala in koristila informacije o terorizmu, pranju denarja ipd. »Imamo rešitve za zaščito pred kibernetskimi napadi, potrebujemo pa tudi skupno evropsko vojsko, ki ne bo nadomestila nacionalne,« je rešitve naštel evropski poslanec.
»Potrebujemo tudi socialno unijo, saj je treba razlike med Severom in Jugom ter Vzhodom in Zahodom Evrope zmanjšati, tudi gospodarstvo mora postati bolj konkurenčno,« je še povedal evropski poslanec.
V nadaljevanju je izpostavil tudi pomen tega, da Slovenci živimo v okviru EU. »Evropska unija temelji na kulturni raznolikosti in spoštovanju tega. Evropska unija nam zagotavlja, da bomo ohranili napo kulturo, jezik, šolstvo, ljudsko pesem,« je povedal dr. Zver in dodal, da ima Slovenija v Bruslju na voljo 3,2 milijarde evrov. »Ta denar bi bilo treba vzeti takoj in odpirati nova delovna mesta, da mladi ne bi odhajali v tujino,« je poudaril poslanec in dodal, da bodo kandidati in kandidatke SDS v Evropskem parlamentu  korektno zastopali interese strank in nacionalne interese slovenskega naroda.
»Do sprememb pa mora priti tudi doma. Slej, ko prej bodo te spremembe prišle. Kaže se, da so ljudje danes pripravljeni storiti nekaj več kot zgolj iti na volitve. Pripravljeni so se včlaniti v stranko in pomagati. Tudi naše vrste se krepijo. V zadnjem mesecu imamo 450 novih članov, le šest pa jih je odšlo. Tudi zato verjamem, da bomo v SDS še naprej ostali najbolj stabilna in trdna politična organizacija v Sloveniji, ki je sposobna voditi državo,« je povedal evropski poslanec, ki je ob tem tudi opozoril, da imamo v tem trenutku v Sloveniji preveč novih političnih strank, ki se pojavijo kot kometi z novimi obrazi in potem kmalu poniknejo, ostanejo pa le še pisarne in finančna podpora. »Tudi zato bi morali tudi na tem področju stvari spremeniti,« je dodal in še poudaril, da bo skupno zavezništvo SDS in SLS velika naložba tudi v prihodnost. »Mi zmoremo in znamo sodelovati,« je poudaril poslanec.
Nenazadnje je poslanec izrazil prepričanje, da bodo vsi zbrani 26. maja prišli na volitve in da bodo nanje povabili tudi družinske člane, prijatelje, sorodnike. »Dobro bi bilo, da bi Slovenija pokazala zrelost in povečala udeležbo na evropskih volitvah, kajti imeti takšen močan glas in močno podporo v Bruslju je izjemno dobro za našo državo,« je zaključil dr. Zver.

Št. komentarjev: 9
 1. stanko pravi

  Sami odlični ljudje! SDS + SLS na veliko zmago na evropskih volitvah!

 2. Matej pravi

  SDS bo zagotovo zmagala, a je vprašanje, če bo dobila tudi 3 evroposlance. Zelo je možno, da bo kakšen Bogovič spet izkoristil skupno listo in se prebil v evropski parlament.

 3. Miha pravi

  Dr. Zver je daleč najbolj sposoben in deloven evroposlanec, potem sta tukaj Tomčeva in Šulinova, nato pa nastopi levičarska sinekura.

 4. re gornjim pravi

  In kdo na gornji sliki je “kleni Slovenec”? Pa ja ne Kardeljev doktorand?

 5. jožek pravi

  Uredništvo, a za vas je Zgornja Korena v Dupleku?

 6. Narim pravi

  Stanko pravi Pred 12 ur
  Sami odlični ljudje! SDS + SLS na veliko zmago na evropskih volitvah!
  ___________

  HiHiHi in Ha HaHa

  Dobr štos.

 7. haapy yack pravi

  hoj
  Dobr štos je tudi, ko en mislijo, da so nasprotn od SDS sami “odlični ljudje”.
  boditevcvetju

 8. tone pravi

  sv. barbara je v občini DUPLEK ,da veste.

  1. Jožek pravi

   Kje je pa KRAJ sv.Barbara, na karti ga ne najdem? Cepec , eno je kraj, drugo pa FARA.Da veste

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen