Skrajni čas je, da poslanci v DZ obsodijo vse tri totalitarizme; bodo to zmogli tudi dediči komunizma?

1

V poslanski skupini SDS menijo, da je skrajen čas, da storimo enoten zrel civilizacijski korak in da vsi skupaj obsodimo vse tri totalitarizme in avtoritarne režime, ki so grobo kršili človekove pravice in temeljne svoboščine.

“V poslanski skupini SDS smo v parlamentarni postopek vložili zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora, na kateri bi spregovorili o predlogu Deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu. V SDS smo predlog o podpori omenjeni resoluciji tokrat podali že četrtič, poslanci pa so dosedanje tri predloge vedno zavrnili.V poslanski skupini SDS menimo, da zavračanje izrecne podpore resoluciji pomeni, da se lahko selektivno izbira, katerega od totalitarizmov se bo obsojalo, ter da se do zdaj še ni jasno obsodilo nobenega totalitarizma, med njimi tudi ne komunizma. S podporo predlagani deklaraciji bi Državni zbor Slovenijo pridružili evropski zavesti o totalitarizmih, “saj bo le tako pokazal, da pristaja na obsodbe vseh totalitarizmov, brez delitve na vaše in naše”, obenem pa bi tako tudi omogočili, da bo Resolucija kot uradni tekst tudi objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije.

Prepričani smo, da je ob 80. letnici začetka druge svetovne vojne, nedavni 70. obletnici sprejema splošne deklaracije človekovih pravic, 74. obletnici konca druge svetovne vojne in ob 24. obletnici genocida v Srebrenici res skrajen čas, da storimo enoten zrel civilizacijski korak, da vsi skupaj obsodimo vse tri totalitarizme in avtoritarne režime, ki so grobo kršili človekove pravice in temeljne svoboščine. Obenem tudi dodajamo, da so slovenski politični funkcionarji že večkrat obsodili vojne zločine in kršitve človekovih pravic v tujini, sedaj pa bi bil že čas, da svoje besede tudi udejanjijo z brezpogojno in nediskriminatorno obsodbo vseh totalitarnih režimov  in njihovih posledic ter s tem pridružijo Republiko Slovenijo evropski zavesti in vrednotam s podporo Resoluciji Evropskega parlamenta.

Naj ob tem še spomnimo, da je Evropski parlament z omenjeno Resolucijo potrdil nasprotovanje totalitarnim režimom in poudaril, da je treba ohranjati spomin na preteklost, ker brez resnice in spomina ne more biti sprave, hkrati pa odločno in jasno obsoja vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili vsi totalitarni in avtoritarni režimi. Žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom izraža sočutje, razumevanje in priznanje za njihovo trpljenje.”

Zahteva za sklic izredne seje se nahaja tukaj.

Število komentarjev: 1
  1. bruh pravi

    to velja za celo Europo….ne pa za enoumno rdeči post-komunstični slovenistan….tega naši zločinski in mafijski rdeči pra sci in svi nje ne bodo NIKOLI dovolili…ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen