Policisti zasegli več kilogramov konoplje

0

Policisti so konec meseca februarja na podlagi odredbe sodišča zaradi sumov kaznivega dejanja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, eno v okolici Litije, drugo pa na območju Ljubljane. Zasegli so več rastlin konoplje in približno pet kilogramov posušene konoplje, so sporočili s PU Ljubljana.

V hišni preiskavi pri 34-letni osumljenki v okolici Litije so policisti v stanovanjski hiši odkrili urejen prostor za gojenje konoplje z vsemi pripomočki za gojenje, 260 rastlin konoplje, okoli 1,5 kilograma suhe konoplje in sezname, ki so kazali na preprodajo prepovedanih drog.

Istega dne so policisti opravili hišno preiskavo še na območju Ljubljane. Pri preiskavi prostorov stanovanjske hiše 37-letnega osumljenca so odkrili okoli 3,5 kilograma posušenih vršičkov prepovedane konoplje, 12 tablet, za katere sumijo, da gre za ekstazi, ter okoli 10.000 evrov.

37-letnega osumljenca so pridržali in ob zaključku preiskave s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zoper 34-letno osumljenko, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen