Grims za Demokracijo: Če bo EPP izključila Orbana, SDS v njej nima več kaj iskati

2

Če bo Evropska ljudska stranka (EPP) izključila stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana, mora SDS takoj reagirati in iskati svoj prostor skupaj z Orbanom drugje, je v intervjuju za Demokracijo dejal poslanec SDS Branko Grims. “V druščini, ki bi izključila ali drugače odrinila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati,” je dejal.

Grims je dejal, da bi SDS novo politično grupacijo v tem primeru iskala skupaj z Orbanom, in sicer okviru višegrajske skupine. “Višegrajska skupina ima svoje poglede in ti pogledi so po mojem prepričanju edina zdrava podlaga za dolgoročno prihodnost EU. Tako kot si EU zamišlja globalist Macron, ki podpira nasilje nad invalidi s solzivcem, taka Evropa vsiljene multikulturnosti in kulturnega marksizma LBTQP nima prihodnosti,” je dejal Grims.

Poslanec je bil kritičen tudi do NSi, ki je prav tako članica EPP. “Zdajšnje vodstvo NSi celo podpira izključitev Orbana iz EPP. Samomorilna norost, za katero nimam besed,” je dejal.

Sicer Grims verjame, da delajo EPP levičarji v njej izjemno škodo. “Po mojem mnenju je tu jasen cilj, da se vse, kar je desnega, iz EPP izloči ali vsaj odrine, nato pa taka EPP poveže s celotnim blokom levičarjev od socialistov naprej,” je dejal.

Zaradi kampanje proti Bruslju je 13 strank članic EPP prejšnji teden zahtevalo sprožitev postopka o izključitvi stranke Fidesz madžarskega premierja. Skupščina EPP bo o izključitvi po napovedih razpravljala na srečanju 20. marca. (sta)

Št. komentarjev: 2
  1. pubec pravi

    Ob veleumni izjavi Grimsa je EPP gotovo “bruhnila v jok”.

  2. Viktorh pravi

    V celoti se strinjam z Grimsom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen