Nesreče etiopskega letala ni preživel nihče od 157 ljudi na krovu

0

Letalo letalskega prevoznika Ethiopian Airlines s 157 ljudmi na krovu, ki je bilo na poti iz etiopske prestolnice Adis Abeba v kenijsko glavno mesto Nairobi, je danes strmoglavilo nedaleč od Adis Abebe, so sporočili iz letalske družbe. V strmoglavljenju naj bi bilo več mrtvih, so navedle etiopske oblasti. Zadnje novice iz etiopske nacionalne televizije pa govorijo o tem, da so vsi potniki na letalu mrtvi.

“Potrjujemo, da je bil let ET 302 iz Adis Abebe v Nairobi udeležen v nesreči,” so sporočili iz letalske družbe. Na krovu boeinga 737 naj bi bilo po podatkih družbe 149 potnikov in osem članov posadke.

Letalo je davi ob 8.38 po lokalnem času vzletelo z mednarodnega letališča Bole. Le nekaj minut po vzletu naj bi z njim izgubili stik. Strmoglavilo je okoli 50 kilometrov jugovzhodno od Adis Abebe.

Vzrok za nesrečo za zdaj ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Reševalna in iskalna akcija poteka, so sporočili iz letalske družbe in dodali, da za zdaj nimajo potrjenih informacij o preživelih ali žrtvah.

Iz urada etiopskega premierja Abiya Ahmeda so prek Twitterja izrekli sožalje svojcem, ki so v nesreči izgubili svoje najdražje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen