Enajstim veteranskim organizacijam 1,5 milijona evrov za delovanje

0

Minister za obrambo Karl Erjavec je danes s predstavniki skupaj 11 društev in zvez, ki delujejo v javnem interesu na področju vojnih veteranov in ki so bili uspešni na javnem razpisu, podpisal pogodbe o sofinanciranju njihovega delovanja za leto 2019 v skupni višini sredstev nekaj več kot 1,5 milijona evrov.

Minister Erjavec je ob tem izpostavil, da imamo zelo bogato vojaško zgodovino, ki jo je treba negovati. In tudi zato zagotavljajo sredstva za veteranske organizacije, ki delujejo na področju ozaveščanja in ohranjanja spomina na vojaško zgodovino, so sporočili z obrambnega ministrstva. Javnost, predvsem mlade, je treba po ministrovih besedah ozaveščati, da države nismo dobili. Za njo smo veliko žrtvovali in s tem uresničili sanje Slovencev, je sklenil.

Državna sredstva v skupni višini 1.504.520 evrov bodo prejeli Združenje vojnih invalidov in svojcev padlih 1991, Zveza društev in klubov MORiS, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije, Društvo MORiS Kočevska Reka, Zveza vojnih invalidov NOV Trst, Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij organizacije TIGR Primorske, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Zveza koroških partizanov in prijateljev protifašističnega odpora Celovec in Zveza društev General Maister. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen