ZDA po navedbah Kube na Karibih namestile svoje vojake za intervencijo v Venezueli

0

Kuba je v sredo sporočila, da so ZDA na Karibsko otočje poslale svoje vojake, da bi pripravile “agresijo” na Venezuelo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med 6. in 10. februarjem so na letališčih v Portoriku, ki je ameriško ozemlje, Dominikanski republiki in drugih karibskih otokih s strateško lego pristala letala z ameriškimi specialnimi silami, pri čemer pa niso obvestili tamkajšnjih oblasti, je sporočilo kubansko zunanje ministrstvo.

“Nadaljevanje vojaške agresije na Venezuelo pod humanitarno pretvezo se nadaljuje,” so zapisali na Twitterju.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki podpira samooklicanega začasnega venezuelskega predsednika Juana Guaidoja, je sicer v sredo ponovil, da glede Venezuele preučuje “vse možnosti”. Predsednik Nicolas Maduro dela “grozno napako”, ker ne dovoli dostave humanitarne pomoči, je dodal ob obisku kolumbijskega predsednika Ivana Duqueja.

Kubanska socialistična vlada sicer v venezuelski krizi podpira Madura, podobno kot bolivijska in nikaragovska vlada. Večina drugih latinskoameriških držav medtem podpira Guaidoja, ki se je na protivladnih protestih 23. januarja razglasil za začasnega predsednika Venezuele. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen