Trump ukazal večjo pozornost umetni inteligenci

0

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek svoji vladi ukazal, naj posveti več pozornosti umetni inteligenci oziroma izkoristi vse svoje zmogljivosti, da požene inovacije in raziskave umetne inteligence. Ukaz sicer ne prinaša s seboj dodatnega denarja niti posebne strategije, ampak služi le kot neke vrste poziv.

“Predsednik Donald Trump včasih sproži razne pobude, ki zvenijo imenitno, vendar nimajo kakšnih resnih posledic,” je za tiskovno agencijo AFP povedal vodja Centra za tehnološke inovacije pri Inštitutu Brookings Darrell West. Meni sicer, da je pobuda hvalevredna ob dejstvu, da ima Kitajska strateški načrt investicij v umetno inteligenco do leta 2030 v skupni vrednosti 150 milijard dolarjev.

Bela hiša sporoča, da so zgodnje raziskave umetne inteligence izjemno koristile Američanom, vendar pa ne morejo več le gledati, kako se tempo podobnih inovacij v svetu stopnjuje. Kljub temu nove strategije in denarja za razvoj ni.

Republikanski senator iz Floride Marco Rubio, ki je oster kritik kitajskih trgovinskih praks, je sporočil, da je poteza predsednika dober začetek, vendar pa soočanje s Kitajsko, ki predstavlja največji izziv ZDA v več kot pol stoletja, zahteva celovit odziv. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen