Reči Munda – tvoja je naslednja runda! Šef mariborskih kriminalistov Munda vozil pijan, pred kolegi prometniki je hotel celo zbežati!?

11

Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, poroča spletni portal Škandal24. Na PU Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, ne razkrivajo pa, ali gre za Mundo.

PREBERITE ŠE TOEkskluzivno: Šef mariborskih kriminalistov Munda pri Glaserju jedel hrenovke PP, hkrati pa vodilne tudi preiskuje?!

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je za portal potrdil, da so policisti policijske postaje Rače v petek ob 01.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila.

Odredili so mu in nato opravili preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Istočasno so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal,” je zapisa Šadl.

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca.

“Ker v policiji do takih prekrškov nimamo tolerance oz. je ta ničelna, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena izven delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku pa bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu,” so še zapisali.

Po informacijah portala naj bi Munda sprva skušal tudi pobegniti, česar na PU Maribor niso komentirali.

Še dovoljena meja za vožnjo pod vplivom alkohola je sicer 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l), kar pa je Munda presegel kar za 2-krat. (sta/ured)

Št. komentarjev: 11
 1. Poldi pravi

  Tale pa res rad pije in je, ga je kar nekaj skupaj, a kot državni uslužbenec bi vseeno lahko malo bolj pazil vsaj ko je za volanom…

 2. Vili pravi

  Tale je pa tudi en navaden nespreten kljukec, da se takole ujame v lastno zanko 🙂

 3. gargi pravi

  Mundek ga je spet tankal in tokrat naletel na svoje, ki pa so bili začuda profesionalni. A globoka država ga bo itak pokrila, ker naše je potrebno ščititi za vsako ceno.

  1. re gornjemu pravi

   Očitno nisi dobro prebral (ali pa nočeš), da je ŽE dobil 900 evrov kazni in točke. Torej o ščitenju bluziš na pamet.

   1. david vojko pravi

    SKARAJNO PODLO DA SO GA KAZNOVALI! LAHKO SE BI PO STAJERSKO ZMENLI!!! POLICAJOM DAT NA ARMATURKO VIJOLCNEGA!!! PA GREMO DALJE…

   2. Gargi pravi

    In to je za tebe pravična kazen? Kaj pa praviš na kakšen službeni suspenz?

    1. re gornjemu pravi

     Kaj pa vislice?

 4. raft pravi

  Je-bi ga. Je pač takšen kot nas je večina Slovencev, ki ga radi malo cuknemo.

  1. re gornjemu pravi

   Zelo korekten komentar. Se mi zdi, da je ravnotako krvav pod kožo, kot vsi mi!

 5. pubec pravi

  Je pa naslov članka uredništva zopet v njihovem stilu. Lahko bi ga dopolnili, da to Mundi sporoča Škernecl, kar bi bilo v njihovem stilu.

 6. linke pravi

  ko ga bodo enkrat pokopali ga bodo kar zlili not

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen