Piranski župan Đenio Zadković zelo razburil z izjavo o rezanju glav, okončin in jezikov ter šivanjem anusov na piranski občini!?

5

Piranski župan Đenio Zadković je zelo razburil z izjavo na omrežju Facebook, med drugim z zapisom, da so dvema uradnikoma odrezali glavo. Župan je pojasnil, da gre za sarkazem, s katerim je želel nekaterim kritikom v njim razumljivem jeziku povedati, da ne more biti tako radikalen, kot si nekateri želijo. Ob tem je opozoril na vsakodnevne pritiske.

Vesela novica za tiste najbolj radikalne v skupini Gibanje Portorož. Danes smo dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu smo pa po insistiranju z ulice začasno zašili anus.” To je Zadkovićeva izjava z dne 1. februar 2019, ki je sprožila številne odzive na spletnih družbenih omrežjih.

Na očitke o neprimernem komuniciranju je novi piranski župan Zadković v soboto za POP TV dejal, da je bila izjava razumljena povsem napačno. Ob tem pa izpostavil, da nekateri občani od njega pričakujejo nemogoče. “Sem prišel v hišo, da dejansko naredim nekaj za njih, ampak ne na tak radikalen način, kot si marsikdo v tej naši skupini predstavlja,” je Zadković dejal za televizijo.

V pogovoru za STA je opozoril na razliko med odprto skupino na Facebooku Gibanje Portorož, ki je po njegovih besedah forum, in Gibanjem za občino Piran, katerega pobudnik je sam in ki je uradno registrirana stranka.

Skupino na omrežju Facebook Gibanje Portorož so po njegovih besedah ustanovili za izmenjavo idej, da lahko ljudje tam povedo, kje jih čevelj žuli. A kot pravi, v skupini od prvega dne miri ljudi, ki si želijo radikalnejših potez. “In ker se ta zadeva ni pomirila, sem dal izjavo, kakršno bi ti ljudje mogoče želeli od mene, takšno, za katero oni mislijo, da bi jo kot župan moral dati,” je dejal in dodal, da je želel z izjavo sporočiti prav nasprotno, in sicer da ne bo deloval tako.

Kot je še dejal, ljudje menijo, da je župan s čarobno palčko, ki bo vse uredil. Z omenjeno izjavo, ki je razburila del javnosti, pa jih je želel ustaviti. Priznal je, da je kot župan vsakodnevno deležen velikih pritiskov s strani občanov, a zatrjuje, da jim je kos. Pričakuje pa razumevanje, ker da je “samo človek”. Poudaril je tudi, da želi iz občine nekaj narediti ter da želi in mora biti župan vseh ljudi, četudi mu nasprotujejo.

Povedal je še, da na občini v tem trenutku ne načrtuje kakšnih kadrovskih menjav, da za to ni razlogov, možne pa so notranje prerazporeditve.

Včeraj pa je na Facebook strani Gibanje Portorož, piranski župan Zadković še zapisal:

“JE ISKRENOST SPLOH ŠE SMISELNA ?
Hm,… ali DELI IN VLADAJ in celo KRUHA IN IGER ?

Berem vse te komentarje in tale bes, ki se generira zaradi ene izjave, sicer župana, za katero sem precej tehtal ali bi jo objavil in se potem le odločil, da jo objavim, saj želim na tem forumu komunicirati kot občan, me je pripeljal do vprašanja : kaj se ljudem zdi boljše ? Komunicirati iskreno, brez zadržkov, povedati iskreno, kaj človeka moti in kaj si misli o ljudeh in o stvareh, zavedajoč se, da lahko kdo tudi narobe razume, ali uporabljati PR službo in zelo “sterilno” komunicirati z ljudmi “reda radi” ? A se nismo naveličali politike, ki tvezi na dolgo in široko in pri tem uporablja še strokovne izraze, da še bolj zamegli situacijo in poleg tega ljudem ne pove prav ničesar ? Smo se ali se nismo ? Jaz nisem robot. 4446 ljudi me je izvolilo za župana in se vam zato iskreno zahvaljujem, čeprav nisem nikoli gojil tovrstnih ambicij. No, sedaj sem župan in vam zagotavljam, da je župan samo človek. Ker želim z vami tu na forumu komunicirati iskreno do skrajnosti, se ne odločam za sterilne communiqueje, ampak povem stvari tako kot so v resnici. Res se me je lotilo malodušje od silnega pressinga, ki je verjemite silovit, a odstopil ne bom, saj sem ljudem obljubil, da jim bom izkazano podporo vrnil v kvalitetno opravljenem delu in to bom tudi storil. Hvala vsem tistim, ki me tako lepo bodrite, saj mi to daje moč za nadaljevanje te moje nove poti, pa tudi tistim, ki izražate svoja mnenja in tudi tistm, ki tolčete po meni z vso silo. Ne morem zameriti prav nikomur. Hm,…”

Št. komentarjev: 5
 1. bruh pravi

  v vsaki normalni, demokratični EUropski državi bi tale srdeči bedak šel neposredno v zapor….ovde, v red istra landu, pa mu bodo ploskali….potomci zločinski komunističnih post-1945 iztrebkov pač….partija jih je sem uvozila, da bi zapolnila vzrel , ki je nastala ko so vse kar je bilo avtohtonega zaklali, zapodili, zaprli ali pregnali….ajd..taki so….

 2. bruh pravi

  in ne glede na uslužbence……ki bodo prav tako rdeči….ker tam so vsi enoumno rdeči, kdo več kdo manj, nekateri tudi bolj roza……..ampak…..tu je veliko več kot mobbing…..ampak nič ne bo……..kastri, madurići, lukašenkiči, severnokorejski kimići ali tale rdeči divje nestrpni jugobalkanac……. ajd….ni razlik….ko pridejo na oblast jo razumejo vsi enako….ajd,,,,sožalje drugače mislečim na Otoku, če še kdo tam živi in prenaša ves ta smrdeči post-komunjazerski sedaj čisto legalno MAFIJSKi gn oj…ajd

 3. Žare pravi

  To je možno samo v komi oazi imenovani rdeči Slovenistan!

 4. aco pravi

  Kateri primitivec… se mu na 100 km vidi, da je balkanec…

 5. raft pravi

  To se da vse porihtat. Da sem jaz na njegovem spisku rezanja glav in udov, bi si tale primitivec zaželel vrnitev v svojo balkansko vuko-je-bino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen