Orban patriotsko: Z ukrepi bomo zaščitili madžarske družine in povečali nataliteto ter branili krščanske vrednote!

0

Madžarski premier Viktor Orban je v današnjem tradicionalnem nagovoru narodu ponovil odločno nasprotovanje migracijam in obtožil Bruselj, da jih uporablja kot instrument novega internacionalizma, v katerem se razmerje med kristjani in muslimani obrača v škodo prvih. Napovedal je ukrepe za zaščito družine in povečanje natalitete na Madžarskem.

Pred volitvami v Evropski parlament, ki bodo maja, se je Orban postavil v bran krščanskim vrednotam in proti “silam, ki si želijo odprtih družb in svet brez narodov”.

“Na predvečer evropskih volitev je Evropa znova na točki, ko moramo braniti našo madžarsko identiteto, našo krščansko dediščino,” je dejal po navedbah francoske tiskovne agencije AFP. Kot je dodal, “migracije vodijo v povečanje kriminalitete, posebej nad ženskami, in odpirajo vrata virusu terorizma”.

“Ciljne države migrantov se soočajo s pojavom krščansko-muslimanskega sveta z upadajočim deležem kristjanov. Ampak mi, Srednjeevropejci, še imamo lastno prihodnost,” je dodal.

Ostro je nastopil tudi proti domači levousmerjeni opoziciji, ki jo je označil za “kup proimigracijskih politikov, ki živijo na respiratorju Georgea Sorosa in birokratov EU”.

Med konkretnimi ukrepi doma je madžarski premier napovedal akcijski načrt v sedmih točkah za zaščito družin. Načrtuje, da bodo vse ženske, mlajše od 40 let, ob prvi poroki upravičene do ugodnega posojila, ugodna stanovanjska posojila, ki so jih doslej lahko dobile družine s tremi ali več otroki, pa bodo poslej lahko dobile tudi družine z najmanj dvema otrokoma.

Ženske, ki so vzgojile štiri otroke ali več, bodo do konca življenja oproščene dohodnine, Orban pa med drugim načrtuje tudi subvencije za nakup avtomobila za velike družine, dodaja madžarska tiskovna agencija MTI.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen