Varda na sodišču: Obtožnica proti Šišku pravnomočna, prihodnji teden začetek sojenja

8

Obtožnica, ki jo je mariborsko tožilstvo vložilo proti predsedniku Gibanja Zedinjena Slovenija Andreju Šišku, je postala pravnomočna, Šiška pa prihodnji teden na mariborskem okrožnem sodišču že čaka predobravnavni narok. Šiško sicer medtem napoveduje kandidaturo na majskih volitvah v Evropski parlament.

Sopredsednica Zedinjene Slovenije Anica Bidar je v izjavi medijem danes pojasnila, da je sodišče zavrnilo ugovor na obtožnico. Spomnila je, da Šiška tožilstvo bremeni ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Na vprašanje, ali bo ves čas napovedane kampanje pred volitvami v Evropski parlament Šiško v priporu, je odgovorila, da bodo poskušali narediti vse, da bi ga iz pripora izpustili, saj po njenem prepričanju za pripor ni konkretnih razlogov.

Vodja Štajerske varde Šiško je v priporu od 12. septembra lani, saj naj bi bilo iz objav z zborovanja Štajerske varde v začetku septembra v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države. Biderjeva je še spomnila, da je pred kratkim kazensko ovadila premierja Marjana Šarca, ker je po njenem mnenju politika pritiskala na sodišče, da so Šiška priprli zaradi rušenja ustavnega reda.

V Gibanju Zedinjena Slovenija sicer napovedujejo kandidaturo na majskih volitvah v Evropski parlament. Kot edinega kandidata na svoji listi, ki jo nameravajo vložiti s podpisi državljanov, bodo predlagali Šiška.

Po njenih navedbah se je Šiško za kandidaturo na evropskih volitvah odločil tudi zaradi tega, kar se mu dogaja v času pripora. Gibanje Zedinjena Slovenija sicer zagovarja izstop Slovenije iz EU. “Lahko ostanemo in smo članica EU, če imamo možnost biti suverena država, kar pa nismo,” je ocenila Bidarjeva.

Šiško po njenih navedbah v primeru izvolitve za evropskega poslanca ne bo delal z vetrom, ampak se bo zoperstavil in v Evropskem parlamentu opozarjal na to, da slovenska država potrebuje svojo suverenost in ne more živeti pod diktatom EU. Kot zunajparlamentarna stranka morajo za vložitev kandidatne liste zbrati 1000 podpisov. (sta)

Št. komentarjev: 8
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Kar se EU tiče ga poha. Slovenija je predala svojo monetarno suverenost ECB za katero se skrivajo zasebniki.
  Je že pozabil na Miloševića, ki se je načelno strinjal z vsem kar so zahtevali iz Bruslja (gospodarske reforme) in upoštevati zahteve Mednarodnega denarnega sklada, Svetovne banke in Evropske unije na svojo nesrečo pa jim ni bil predati srbske suverenosti. Imperij pa zahteva nič manj kot to.
  Zato so ga fental.

 2. Miha pravi

  Šiško ne daj se! Pogumno za evroposlanca, a dejstvo je, da te bodo poslali še za enih 5 let na Dob, ker govoriš resnico!

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Kje so zdaj hajduki, da ga rešijo iza rešetk?
  francguzejnajvešjištajerskilopovpres
  boditevcvetju

 4. raft pravi

  Haapy Yack, kako vam naj razložim, da se EU pos-erje na Srbijo, še posebej pa na Srbe.

 5. bruh pravi

  paradržava je v sloveistanu lahko le kućanova, udbomafijska in sestavljna iz samo smrdečih rdečih pra scev in svi nj., paj naj bodo to uni.prof. , kao novinarji iz bande 571 . pa kao tožilci in sodniki, pa seved kao …….ajd…..

 6. bruh pravi

  je pa seveda kučanova smrdeča mafijska in zločinska rdeća “državna” paradržava legalizirana in seveda sodno in medijsko blazno zaščitena…..in prikri ta—–ajd

 7. haapy yack pravi

  Haapy Yack, kako vam naj razložim, da se EU pos-erje na Srbijo, še posebej pa na Srbe.
  ______________________________________________________________________________________
  hoj
  Eu se poserje na večino ne samo na Srbe. Edin kar EU zanima je popolna kontrola. Orwell je to lepo opisal kako in kaj.
  živalskafarmapres
  boditevcvetju

 8. raft pravi

  Jaka, Karl Marx in Srbi?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen