Gorenje bo odpustilo 325 delavcev

0

Velenjsko Gorenje ne bo podaljšalo pogodb s 325 delavci, ki so jih lani zaposlili za določen čas. Kot je za STA povedal predsednik podjetniškega sindikata Žan Zeba, jih je po optimističnih napovedih o povečanju proizvodnje ter dodatnem zaposlovanju in pomlajevanju kolektiva ta informacija negativno presenetila.

Kot je dejal Zeba, je uprava Gorenja tem delavcem obljubljala zaposlitev za nedoločen čas, s trenutno dinamiko dela pa bodo težko dosegli za letos zastavljene cilje v proizvodnji.

“Po zelo dobrih ocenah na testih naših aparatov nove generacije vsekakor pričakujemo povečanje proizvodnje in zapolnitev proizvodnih zmogljivosti, vseh novih naložb pa bomo najbolj veseli takrat, ko se bodo te tudi zgodile. Želimo si tudi, da bi pri preoblikovanju podjetja upoštevali želje zaposlenih,” je dejal Zeba.

Dodal je še, da naj bi uprava Gorenja sredi letošnjega leta zagnala novo linijo proizvodnje pomivalnih strojev, vendar sindikat o tem nima nobenih informacij. Proizvodnjo vgradnih hladilno-zamrzovalnih aparatov pa naj bi Gorenje v naslednjih mesecih preselilo v Valjevo.

Direktor korporativnega komuniciranja v Gorenju Denis Oštir je za STA povedal, da so bili omenjeni delavci zaposleni za določen čas. “In so se pogodbe zdaj iztekle,” je dodal.

Na vprašanje, kako je z gradnjo nove tovarne televizorjev, je Oštir odgovoril, da so v postopku pridobivanja dokumentacije. Tovarno bodo zgradili poleg obstoječega skladišča v Velenju, v njej pa naj bi zaposlili med 300 in 400 delavcev.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske družbe Hisense, sicer trenutno poteka preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Lani se je umaknilo tudi z Ljubljanske borze. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen