Dr. Milan Zver: Zavračam ponovne napade na Madžarsko in Orbana zaradi tamkajšnje medijske krajine

9

Odbor za izobraževanje in kulturo Evropskega parlamenta je včeraj obravnaval stanje na področju medijev na Madžarskem, pri čemer so poslanke in poslanci o tej temi izmenjali mnenja s predstavnikom Evropske komisije.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je v razpravi izrazil nestrinjanje s tem, da se stanje medijev na Madžarskem obravnava na omenjenem odboru. »Ni mi všeč, da imamo na odboru za kulturo na prangerju eno od vlad držav članic Evropske unije in da to potem kritiziramo,« je ob tem dejal dr. Milan Zver. Evropski poslanec je želel tudi vedeti, po kakšnih kriterijih je Inštitut iz Firenc, ki je za Evropsko komisijo opravil raziskave o stanju medijev, obravnaval prav Madžarsko. »Po moji oceni je na Madžarskem bolj uravnotežen medijski prostor, kot pa na primer pri nas v Sloveniji, kjer je od 80 – 90 % levo usmerjenih medijev, desna sredina pa praktično nima nobenega dominantnega medija,« je dejal dr. Zver in izpostavil, da »slovenska medijska krajina za Evropsko komisijo, kot kaže, ni problem

Tudi madžarska poslanka Andrea Bocskor je pritegnila razpravi in vprašanjem dr. Milana Zvera, s poudarkom, da je v nekaterih drugih državah situacija, kar se tiče delovanja medijev in novinarjev, mnogo slabša, a se Evropska komisija s temi državami ne ukvarja. Še več, kot je poudarila madžarska poslanka, v nekaterih evropskih državah članicah preiskovalni novinarji pri svojem delu tvegajo življenja (pri tem je izpostavila Malto in Slovaško), a odbor o teh državah članicah ni doslej še nikoli razpravljal.

Št. komentarjev: 9
 1. pubec pravi

  Zver, se ti ne zdi, da pljuvaš v lastno skledo, iz katere zajemaš “z veliko žlico”? Je vse to še premalo?

 2. bruh pravi

  ajd…ne skrbite EUropejci bodo razumeli kako vse skupaj deluje..(slišimo se maja)….oni niso jugobalkanski rdeči pra sci ali svi nje…ajd…merklova pač nima otrok, kot tudi junker, kot tudi macron kot tudi….ajd..saj smo se razumeli….zver pa se je zbudil prepozno……pred 10 leti je podpiral Obamo, pa ga niso soroševi vzeli v poštev in ker so ga imeli za svojega ….ajd saj se razumemo,……in ker ni denarja lahko sedaj SVOBODNO končno pove nekaj pametnega…ajd….zver….če je medijski prostor poplavljen s smrdečimi rdečimi pra sci in svi njami je OK, če ni pa ne….a še tega ne razumeš?…ajjajajajaj

 3. bruh pravi

  smrdeči rdeči pubić…EU ne bo NIKOLI komunistićna , to si močno zabij v tvojo smrdečo jugobalkansko smrdečo bat ino…..lahko je le lev olibe ralna , predvsem zelo lib eralna…..ali pa konservativno desna….. ampak komunajzerska kakor hočeš ti NIKOLI… rdeči jugobalkanski pra sec ali svi nja pač je v EUropi le zaradi €€€€€€€€……kulturno in civilizacijsko pač ne bo NIKOLI spodal v EUropo….ajd….je pa prav, da pošteni, delavni in svobodoljubni (čeprav v manjšini) slovenci , hrvati in srbi imajo možnost , da so zaščiteni pred takimi zverinski, komunjazerskimi, smrdečimi, rdečimi, VEDNO MAFIJSKIMI jugobalkanskimi pra sci in svi njamim kakor si ti….ajd…

  1. pubec pravi

   Pokozlani, mislim, da si za kakšen zavod. S teboj bi pa bilo potrebno povabiti tudi Ernecla iz uredništva politega kisa, ker tvoje pisanje presega vse meje in je ZELO zrelo za prijavo. Zanimivo, cenzure uredništva pa to tvoje svi..njanje po portalu ne gane. Morda si celo njihov član? Me nebi čudilo!

  2. Mitja Brglez pravi

   Bruh,
   ti si Tsar! Ti bi moru bit precednik Sveta, če pa ne to, pa vsaj precednik Europe, al pa vsaj precednik Slovenie, pa če še to ne, precednik une KS kjer je doma janša. Če pa še niti to ne rata, bi moru vsej Urško porihtat tek ko se reče. Tu ti lah pomagam, če hočes.
   Sicr pa tole; pr policajih ti ne bom mogu štange držat, u Vojniku mam pa dost vez, ti sm reč!
   LP
   Mitja

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Lager EU je natačna kopija bivše Sovjetske zveze. Več kot 80% zakonov piše od nikogar voljena Evropska komisija. In se niti mal ne razlikuje od Poltbiroja Sovjetske Zveze.
  Evropski parlament pa izgleda kot na Glavnega Sovjeta, ki je bil postavljen, da izgleda kot ‘močan’ dočim se prava moč nahaj v rokah birokratov Politbiroja.
  nategvanjeeusužnjevsenadaljujepres
  boditevcvetju

 5. Mitja Brglez pravi

  Janez,

  iz Juge naravnost v EU…
  Moje sožalje.

 6. Mitja Brglez pravi

  Mađarska je ena super ful fajn država, je pa nekaj problemov, katere povzročajo mađarski državljani;
  – ne poznajo principa omejitve hitrosti
  – ni jim znan pomen ročice za smernike (žmigavc)
  – v predorih prehitevajo tovornjake (kateri vozijo 90 kmh) s hitrostjo 91 kmh.

  Hvala bogu pa so nas zaščitili pred grožnjo ljudi z vzhoda, katerih govorice ni moč razumeti.

  LP
  Mitja

  1. re gornjemu pravi

   Kaj Orbanovo govorico pa ti razumeš?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen