V Pekingu podivjani šolski vzdrževalec v napadu s kladivom ranil 20 otrok, trije otroci so huje poškodovani

0

V osnovni šoli v Pekingu je moški s kladivom napadel skupino učencev, pri tem pa je ranil 20 otrok, so sporočile lokalne oblasti. Moškega so že aretirali, je po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdila kitajska policija.

Trije otroci so huje poškodovani, vendar je njihovo stanje stabilno, so potrdile oblasti v pekinški četrti Xicheng. Ranjene otroke so prepeljali v bolnišnico.

Napadalec – 49-letni moški, je bil pogodbeni delavec, ki je v šoli opravljal vzdrževalna dela. Otroke je napadel zaradi frustracije, ker njegova pogodba o delu poteče konec januarja.

Na internetu se je pojavil posnetek s sestanka šolskega osebja in staršev učencev, na katerem naj bi staršem pojasnili, da je napad izvedel “uslužbenec šole”.

Napadi na otroke na Kitajskem sicer niso redki, storilci pa najpogosteje uporabijo nož. Kitajski državni mediji so v ponedeljek poročali, da so prejšnji teden v provinci Guangxi na jugovzhodu Kitajske usmrtili moškega, ki je januarja 2017 v vrtcu s kuhinjskim nožem napadel 12 otrok, pri čemer so bili štirje huje ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen