Senator Ted Cruz ponovno predstavil “El Chapo Act”: Naj Guzman plača za zid na ameriško-mehiški meji!

0

Ameriški senator Ted Cruz iz Teksasa je včeraj ponovno predstavil t.i. El Chapo Act. Zakaj gre?

Cruz je ponovno predstavil Zakon o zagotavljanju zakonitega zbiranja skritih sredstev, ki bi se krajše imenoval El Chapo Act. Po predlogu zakona bi ameriška vlada zadržala vse zneske, ki so bili zaseženi zaradi kazenskega pregona “El Chapa” (uradno imenovanega Joaquin Archivaldo Guzman Lorea) in drugih narko kraljev, sredstva pa bi šla za varovanje meje in dokončanje zidu ob meji ZDA-Mehika.

»Kongres ima jasen mandat ameriškega ljudstva: zagotovite mejo in zgradite zid,« je dejal senator Cruz. »Zagotavljanje varnosti in varnosti prebivalcev Teksasa je ena od mojih glavnih prednostnih nalog. Dejansko sem že dolgo pozival k izgradnji zidu kot nujnega koraka pri obrambi naše meje. Štirinajst milijard dolarjev bo veliko prispevalo k zaščiti naše južne meje in oviralo nezakonit pretok drog, orožja in posameznikov. Z izkoristkom vseh zaseženih premoženjskih sredstev El Chapa in drugih morilskih narko kraljev lahko nadomestimo stroške zavarovanja naše meje in naredimo pomemben napredek pri izpolnjevanju obljub danih ameriškemu ljudstvu. ”

Trenutno ameriška vlada išče vse nezakonite premoženjske koristi v višini več kot 14 milijard dolarjev El Chapa, nekdanjega vodje narko kartela Sinaloa, ki je bil s strani Mehike izročen v ZDA pred dvema letoma (natančneje 19. januarja 2017) zaradi kazenskega pregona v povezavi s številnimi domnevnimi kaznivimi dejanji povezanih z drogo, vključno z zaroto za umor in pranjem denarja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen