Rupel na konvenciji Katedrale svobode o politični moči mlajših kolegov: Nova stranka je potrebna, a starejši kolegi ne bodo lepili (predvolilnih) plakatov

4

Približno 50 do 60 predstavnikov s področja politike, podjetništva in kulture bo na konvenciji v Ljubljani, ki so jo poimenovali Katedrala svobode, danes odprlo razpravo o tem, ali je v Sloveniji treba ustanoviti novo stranko, je za STA povedal eden od pobudnikov in nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel. Sam meni, da je takšna stranka potrebna.

Po Ruplovih besedah si želijo zvišati raven komuniciranja v politiki in kulturi. “Ustanovili naj bi nekakšen think tank, organizacijo za premišljevanje o politiki in za podajanje pobud v politiki,” je pojasnil. “Morali pa bomo odgovoriti tudi na vprašanje, ali Slovenija prenese še eno stranko oziroma ali je ta potrebna. Sam menim, da je takšna stranka potrebna,” je dodal.

Vendar bodo morali po njegovih besedah svojo pobudo zaupati mlajšim kolegom. “Nekateri kolegi, ki imajo za sabo že daljšo kilometrino, najbrž niso pripravljeni nastopati na javnih zborovanjih ali lepiti plakatov,” je ocenil.

Menijo, da sedanja vlada ni kompetentna. “Morda bomo celo dobronamerni in bomo vladi dali kakšen dober nasvet,” je povedal.

Vlada pod vodstvom Marjana Šarca po njegovih besedah “ponavlja napake iz Jugoslavije”. “Sovraži zasebno šolstvo in zdravstvo, sovraži kakršne koli pobude, vsepovsod rine naprej samo sebi zveste ljudi,” je ocenil.

Med pobudniki Katedrale svobode je tudi nekdanji predsednik ustavnega sodišča in Zbora za republiko Peter Jambrek, ki je bil v vladi Andreja Bajuka minister za notranje zadeve. (sta/ured)

Št. komentarjev: 4
 1. čičirika pravi

  Nehajte mi s temi rupli in jambreki… tile penzionisti naj končno nehajo utrujati slovenski narod, ker so že pokazali kaj so in kaj niso znali…

 2. raft pravi

  Čičirika pravi Pred 17 ur
  Nehajte mi s temi rupli in jambreki… tile penzionisti naj končno nehajo utrujati slovenski narod, ker so že pokazali kaj so in kaj niso znali…
  ———————–
  Ne serji ga.. Rupel ima 100% vse prav. Njegov in naš problem je samo v temu, da ima prelagodno življenje in je njegova politična angažiranost samo še ljubiteljskega značaja.

 3. mirror pravi

  Dimitrij spet pogreša številna potovanja in prenočevanja v razkošnih hotelih s petimi zvezdicami. Upokojenci naj raje uživajo pokoj, mladi pa naj delajo.

 4. Narim pravi

  Rupel je najbolj dosleden politik pri nas.
  Vedno je znal poskrbeti za svoje interese.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen