Rafael Nadal odpovedal Brisbane

0

Po dveh dneh treningov je Španec Rafael Nadal odpovedal udeležbo na turnirju v Brisbanu, kjer bi se moral, potem ko je bil v prvem krogu prost, pomeriti s Francozom Jo-Wilfried Tsongajem. Kot razlog je navedel poškodbo stegenske mišice leve noge, zaradi katere se je prejšnji teden odpovedal nastopom na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju.

Čeprav je drugi igralec sveta naslednji teden prijavljen za turnir v Sydneyju, je zelo verjetno, da bo prvi letošnji grand slam turnir, odprto prvenstvo Avstralije, ki se začne 14. januarja, začel brez priprav. Podobno je bilo že lani, ko je imel težave s kolenom, in je nato v četrtfinalni dvoboj predal Marinu Čiliću.

“Šel sem trenirati, saj se počutim bolje kot pred dnevi, vendar smo nato opravili magnetno resonanco, ki je razkrila manjšo poškodbo stegenske mišice. Ni nič hudega, vendar zdravniki so mi odsvetovali igranje. Če bi se stanje poslabšalo, bi moral počivati vsaj en mesec,” je dejal Nadal.

Zmagovalec sedemnajstih turnirjev za grand slam je zadnji dvoboj odigral v začetku septembra v polfinalu odprtega prvenstva ZDA. Tudi tedaj pa ga zaradi bolečin v kolenu ni končal. Nato je izpustil celotno azijsko turnejo, Pariz in zaključni turnir v Londonu. Lani je zaradi zdravstvenih težav odpovedal skupno deset turnirjev. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen