Policija na ministrstvu za kulturo preverja sum kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu, premierju Šarcu že pozivi naj razreši Prešička

9

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so na podlagi medijskih objav o šikaniranju uslužbenca ministrstva za kulturo začeli s preverjanjem razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Če bodo razlogi za sum dejanja potrjeni, bodo pričeli s predkazenskim postopkom ter o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo.

PREBERITE ŠE TOVelika tragedija zaradi krutega mobinga na kulturnem ministrstvu, minister Prešiček zanika navedbe, da bi pokojnega kadarkoli izkoriščal, poniževal, žalil ali zmerjal

V medijih zadnje dni kroži novica o samomoru uslužbenca ministrstva za kulturo zaradi domnevnega šikaniranje na delovnem mestu. Pri Sindikatu kulture in narave Slovenije (Glosa) so v ponedeljek na premiera Marjana Šarca naslovili pismo, v katerem so poudarili, da so “skrajno nestrpni do slehernega posega v varno, zdravo in spoštljivo delovno okolje” ter, da “do konca prezirajo trpinčenje/šikaniranje/mobing na delovnem mestu”. Dodali so, da so pretreseni ob “samomoru na ministrstvu za (ne)kulturo”.

Kot je za STA dejal predsednik sindikata Glosa Mitja Šuštar, je bil šokiran ob prebiranju vesti o samomoru uslužbenca ministrstva za kulturo. Prejeli so tudi prošnjo za ukrepanje, da sindikat v tem primeru ne sme biti tiho. Šuštar je dejal, da je zatem komuniciral z nekaterimi ljudmi, zunaj in znotraj ministrstva za kulturo, ki so mu “dali vedeti, da se je dogajalo, kar se ne bi smelo”. Dodal je, da ne ve, kaj se je v resnici dogajalo, ker ga ni bilo zraven, so pa zadevo pri Glosi vzeli resno, ker imajo že iz preteklosti številne izkušnje iz javnih zavodov, v katerih se dogajajo mobingi.

Premiera Marjana Šarca so pozvali, da je treba do potankosti raziskati tragičen primer samomora uslužbenca ministrstva za kulturo in “v kolikor gre za neprimerno in zavržno delovanje – ustrezno reagirati, tudi v smeri razrešitve ministra Dejana Prešička“.

Predsednik Sindikata državnih organov Frančišek Verk pa je za STA dejal, da so ga nekateri člani sindikata z ministrstva za kulturo klicali, da je “stanje mobinga pri njih zaskrbljujoče” in da je treba na nek način obravnavati krivdo za smrt njihovega sodelavca. “Težko je soditi. A če je stvar taka, da ima za posledico smrt, pri čemer se nekoga obtožuje, da je to smrt na nek način zakrivil, je to stvar za kriminalistično policijo. Gre za zelo zahtevno zadevo in jo je treba prepustiti visoko usposobljenih strokovnjakom,” je poudaril Verk.

Šarec je danes na Prešička naslovil pismo, v katerem ga poziva, da se opredeli do navedb iz pisma sindikata Glosa in uslužbencev ministrstva za kulturo. Kot je Prešiček povedal za TV Slovenija, se je že srečal s Šarcem, podal bo tudi pisno izjavo. Pogovor je imel tudi s sindikatom Glosa. “Iskreno sem jih vprašal, kaj je tisto, kar sem naredil narobe, če je kje moja krivda, ki vseeno smatram, da je ni, da nisem nič takšnega storil,” je povedal minister. Napovedal je še, da bodo organizirali zbor delavcev, na katerem naj bi “vzpostavili dialog”, da si povedo, “kaj se je dogajalo in zakaj je prišlo do tega tragičnega dogodka”. (sta)

Št. komentarjev: 9
 1. bruh pravi

  ufff..ajd…nič ne bo… kučanovi so v slovenistanu sodno nedotakljvi…ajd..če brez večjih težav ščitijo stare komunistične klavce otrok in žena ter novodobne partijsko uvožene legalizirane smrdeče udboMAFIJSKE ljubljankoviće, toliko bolj take……

 2. bruh pravi

  še ogabne in nestrpne plagiatorske smrdeče kao”kulturnike” ne zmorejo obsoditi…..ajd….bodimo resni…. …oni imajo le eno pravilo…tolči po motečih drugače mislečih in ščiti zločinske mafijske smrdeče pra sce in svi nje…ajd..to je to…vse ostalo je sprenevedanje..ajd..

 3. Klemen pravi

  Berem da je Prašiček veliki kolerik, v javnosti ves miroljuben , za 4 stenami ministrstva pa tiran in sadist! Šarec naj ga čimprej nažene, da pod njim še kdo ne stori samomora!

 4. Milč pravi

  Hudi kadri te levičarske vlade, ljudje delajo samomore , že drugi v tem mandatu koliko jih še bo?

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Moral bi biti obratno. Hudiča bi moral prepričat, da se fukne skoz okn.
  boditevcvetju

 6. raft pravi

  Milč pravi Pred 5 ur
  Hudi kadri te levičarske vlade, ljudje delajo samomore , že drugi v tem mandatu koliko jih še bo?
  —————————
  Ne razumem zakaj človek, ki se odloči za samomor ne vzame s seboj barabe, ki je to povzročila.

 7. bruh pravi

  zakaj?..ker edinstveno v EUropi, je bilo našim komunistom/levičarjem dovoljeno zaklati vse tak je bilo možno zaklati ..mediji/kulturniki pa so to klanje odobravali in ploskali , sodna veja pa je bilo čisto mafijsko totalitarno zasedena….le zato…..ajd..nihče v EUropi ni toliko zaklal na m2 kot naši komunisti/levičarji…..ajd…ničhe..ne fašisti, en nacisti, ne sovjeti, ne kuge, je turki, ne ustaše, ne hugonoti, ne lakota , ne……ni večje podivjane zverine od naših komunistov/levičarjev…..zato

 8. Rokovnjac pravi

  Nikomur ne bodo izkrivililasu na glavi in karavana bo nadalevala svojo pot.Nasih se ja ne sme obdolzit nicesa!

 9. Narim pravi

  Rokovnjac je dejal:

  Nasih se ja ne sme obdolzit nicesa!
  ——–
  Zakaj ne vaših?
  A majo zlato r…. in srebrnegha cu……

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen