Pokopan je bil Miloš Ostojić, ki so ga morilci pričakali v zasedi: v velikem in sila otožnem sprevodu se je šepetalo o podrobnostih umora sina lokalnega podjetnika

0

Družina, prijatelji, znanci in tudi številni prebivalci vzhodnega Sarajeva, so se danes poslovili od umorjenega mladeniča Miloša Ostojića na pokopališču Vranješ.

29-letni Miloš Ostojić je bil umorjen na novoletni dan, v torek zvečer v vzhodnem Sarajevu. Meščani so v velikem, žalostnem sprevodu ob njegovem zadnjem slovesu v nejeveri komentirali umor mladeniča, ki je bil po besedah mnogih vzoren mladenič, ponos svojih staršev in vedno pripravljen pomagati.
Ostojic, sin dobro znanega in cenjenega poslovneža, je bil ustreljen s tremi naboji v bližini kluba “Sparta”, katerega lastnik je bil. Zaradi poškodb je kmalu preminil, policija pa morilca še vedno išče.
Miloš Ostojić je prispel z avtomobilom v Karadjordjevo ulico pred klub Sparta.

Neznani storilec je nekaj po 23. uri streljal na mladeniča, ki je utrpel hude telesne poškodbe in je bil odpeljan v bolnišnico Kasindo, kjer je umrl.
»Na podlagi pregleda rane je bilo ugotovljeno, da so v predelu medeničnega dna in dimljah tri strelne rane, ki so bili najverjetneje povzročene s strelnim orožjem. Poskušali so ga oživljati, premestili so ga na intenzivno nego. Tam so skušali s kardio-pulmunalno reanimacijo, ki pa ni dala rezultatov – je povedal Dalibor Bošković, predstavnik bolnišnice Kasindo, kot poroča N1.
Zadeva je bila označena kot težek umor, preiskavo pa sta prevzela Uprava za težki kriminal MUP-a RS in republiški tožilec.
Te dni je bilo privedenih več ljudi, ki se jih povezuje s tem dejanjem.
Na območju vzhodnega Novega Sarajeva je bilo naslednjega dne najdeno požgano osebno motorno vozilo Golf 5, ki se ga povezuje z dejanjem. Nato so v bližini ameriškega veleposlaništva v Sarajevu v avtu z nikšičkimi registrskimi tablicami aretirali mladega fanta in dekle.

V Karađorđevi ulici, kjer se je zgodil umor, je večinoma tišina. Meščani niso slišali ničesar ali so mislili, da gre za pirotehnična sredstva.
– Sinoči me ni bilo tukaj. Šele zdaj sem prišel – pravi eden od stanovalcev Karađorđeve ulice, poroča N1.
Župan vzhodnega Novega Sarajeva, Ljubiša Ćosić, na ozemlju katerega se je zgodil umor, poziva MUP, naj odkrije morilce.
– Mislim, da je to zadnji trenutek, da policija RS ustrezno opravi svoje delo. Nikoli nisem dvomil v dejavnosti MUP, vendar je to stvar, ki jo je treba rešiti – je dejal Ćosic. Dejal je, da je Miloš Ostojić sin enega najuspešnejših poslovnežev iz vzhodnega Sarajeva, ki je veliko pomagal lokalni skupnosti.

Zaslišanih je bilo nekaj deset ljudi iz različnih lokacij, ki so jih privedli pripadniki MUP-a in ki bi se jih lahko povezalo z umorom Miloša Ostojića. Po zaslišanjih so vsi bili spuščeni na prostost, še poročajo “Neodvisne”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen